A Budafok nevezhet az NB I-be

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a Merkantil Bank Liga idei szezonja befejeződött.


Az MLSZ döntésének értelmében a portfóliónkkal egy érdekeltséghez tartozó Budafoki MTE csapatának és az MTK-nak lehetősége lesz nevezni az NB I-es részvételre, ez pedig azt jelentheti, hogy nem a pályán, hanem az asztal mellett fog eldőlni a feljutás sorsa.

A Budafoki MTE közleményét változtatás nélkül olvashatják:

"A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn este bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett NB II-es bajnokság nem folytatódik, a Merkantil Bank Liga 2019/2020-es szezonjának elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg.

A bajnoki táblázat jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokság hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, nincsenek végső helyezések, nincsenek végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

A záró táblázat 1. és 2. helyén álló csapatok jogosultak a 2020/21-es idényben az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságba történő nevezésre.

A záró táblázat 18., 19. és 20. helyén álló csapatok nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre."

Forrás, borítókép:: bmte.hu

Sport365.hu - Újraindul a magyar foci

"A tervek szerint szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a futballidény, május 30-án pedig a 26. fordulóval folytatódhat a férfi NB I-es bajnokság. A női NB I-ben csak a BL-be indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg.

Videók