40 éves Lipcsei Péter, a Ferencváros ikonja

Ma 40 éves Lipcsei Péter, a Ferencváros korábbi kiváló középpályása, aki összesen 648 alkalommal öltötte magára a Fradi mezt, és ezzel csúcstartó.


A Fradiban először 5-ös mezben játszott,rögtön egy rangadóval kezdett, melyet az Újpest ellenében megnyert a Fradi 5-0-ra a Megyeri úton. Péter hosszú hajjal mutatkozott be és a TV-ben Lipcsei Péter helyett Lipcsei Csabát írtak ki. Limperger Zsolt tisztelete miatt ma már 6-osban játszott.Péternek a továbbiakban is sok sikerben volt része. Az 1990-es évek első felében egyértelmű vezéregyénísége volt a Fradinak, szinte védjegyévé vált az, ahogy egy-egy hosszú cselsorozat végén, mindenkit elfektetve talált rendre a kapuba. Nem csoda, hogy 1995-ben leigazolta a világhírű FC Porto, amelyben sérüléséig klasszis teljesítményt nyújtott. Sérülése után nem adta fel és 1997-ben illetve 2000-ben ismét visszatért az Üllői útra és azóta a Ferencvárost erősítette.Az 1992-es KEK sorozat gólkirálya lett.  Albert Flórián után a második legeredményesebb Fradi játékos, az UEFA kupában pedig senki nem játszott annyi meccset az FTC-ből, mint ő. Az 58-szoros magyar válogatott játékos négyszer lett magyar bajnok, hatszor kupagyőztes, míg a Szuper Kupának háromszor örülhetett. Tavalyelőtt ősszel ötszázadszor ölthette magára a zöld-fehér mezt - a jubileumot gólpasszal tette emlékezetessé. Még mindig a Ferencváros egyik vezéregyénisége, az NB II-ben ő végzett a kanadai tabella élén, elsősorban gólpasszainak köszönhetően.

A 2008-2009-es szezont is kitűnő formában kezdte meg. Az első három fordulóban öt gólpasszt osztott ki, amikor is a Békéscsaba elleni Üllői-úti bajnoki vége felé ütközött a kapussal. Lábában elszakadtak az oldal- és keresztszalagok. 6-7 hónapos kihagyás után 2009 áprilisában tért vissza a csapatba, jobbára csak csereként játszva. 2010. május 15-én a Diósgyőr ellen 1–0-ra megnyert idegenbeli bajnokin Lipcsei beállította Dr. Sárosi György 646 meccses klubrekordját a Ferencvárosban lejátszott meccseket tekintve. A szezon utolsó mérkőzésén, a Honvéd ellen játszotta 647. mérkőzését a Fradiban, ezzel csúcstartó lett, majd visszavonult az aktív játéktól. Így profi karriere pontosan 20 évig tartott.Pár hónappal később már ő volt az NB II-es csapatunk vezetőedzője, azóta is a második együttesünket irányítja. Olvasóink nevében is nagyon boldog születésnapot és hosszú boldog életet kívánunk Lipcsei Petinek, az alábbi videóklippel: 

Videók