16 milliárd forintot kap a Fradi az államtól

A kézisek is eléggé jól jártak!


Két határozat is megjelent a szerdai Magyar Közlönyben: az egyik szerint 6,3 milliárd forintot ítélt oda sportcélú támogatásként a kormány, a másik pedig sport- és turisztikai célú fejlesztések támogatásával foglalkozik. A legtöbb pénzt az FTC kapja az év végén, de Nyíregyházán is új stadion épülhet - jelezte a portfolio.hu.
 
 
A szerdai közlönyben a 2064/2017-es kormányhatározat az alábbi sportcélú támogatásokról rendelkezik:
 
 

null

null

 
 
 
16 milliárA majdnem 6,5 milliárd forintos pluszforrás nagy részét a Magyar Kézilabda Szövetség kaphatja meg több célra, egyrészt egyes események megrendezését, másrészt pedig az éves működést támogathatja a kormány ezzel a pénzzel.
 
Rögtön a fentiek után egy másik határozat (2065/2017) is megjelent a szerdai Magyar Közlönyben, mely szintén részben sportcélú fejlesztésekre biztosít forrást a turisztikai beruházások mellett. Az összesen 64,4 milliárdos programba az alábbi sportcélú fejlesztések kerültek be: 
 
 
 

null

null

 
 
 
 
Vagyis a "turisztikai- és sportfejlesztések" a jelek szerint főleg utóbbit takarják. A legboldogabb az FTC lehet az év végén, két célra összesen 16 milliárd forintot juttat a kormány a Fradinak. Ennek nagyobb része a Népligetben épülő Fradiváros második üteméhez kapcsolódik.
 
A jelek szerint több mint tízmilliárd forintért épülhet nyolcezer férőhelyes stadion Nyíregyházán úgy, hogy a szabolcsi csapat jelenleg negyedik helyen áll a másodosztályban.
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sem csak Nyíregyháza létezik a kormány számára, Kisvárdán például lovasakadémia és termálvizes lórehabilitációs központ épülhet kétmilliárdos támogatásból, de a helyi fociakadémia is kap 700 milliót, a kézilabdázók pedig 250 milliót. Bár ha azt vesszük alapul, hogy a kisvárdai focicsapat jelenleg második az NB2-ben, akkor jövőre nagyobb eséllyel lesznek első osztályúak, mint a Nyíregyháza.
 

Nikolics elmondta, hol folytatná pályafutását " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára szívesen maradna a Chicago Fire csapatánál azt követően is, hogy két év múlva lejár a jelenlegi szerződése. „Még két év van hátra a szerződésemből, és nagyon jól érzem magamat Amerikában.

Videók