Kubatov: A díszsorfal minden bajnoknak jár, nálunk az Újpest sem lesz kivétel

Az FTC elnöke csattanós választ adott a lila-fehérek reakciójára.


Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke nemrégiben felvetette azt az ötletet, hogy amennyiben az FTC már bajnokként érkezik az újpestiek otthonába, a lila-fehérek játékosai állhatnának díszsorfalat a mérkőzés előtt. Az Újpest Média megkeresésére az Újpest FC csütörtökön kijelentette, nem lesz díszsorfal. A klub közleménye szerint hazánkban ennek nincs hagyománya.

A lila-fehérek válaszára Kubatov a közösségi oldalán ragált. Bejegyzésében kifejtettem sajnálattal veszik tudomásul a csapat döntését, ugyanakkor elfogadják azt. Hozzátette az FTC ezentúl minden olyan csapatnak sorfalat fog majd állni, aki már bajnokként érkezik meg hozzájuk és ez alól az Újpest FC sem lesz kivétel.

„Sajnálattal, ugyanakkor sportbaráti tisztelettel elfogadom az Újpest válaszát, miszerint nem fognak díszsorfalat állni, ha a Fradival, mint bajnokkal csapnak össze.

Én ennek ellenére is azt ígérem, hogy amíg én vagyok a Fradi elnöke, minden magyar bajnok csapat számíthat arra, hogy sorfalat állunk számára. Ez alól az Újpest sem kivétel. Ha egyszer megnyerik a bajnokságot, meg fogjuk őket tapsolni ezért az eredményért. 

A gratuláció minden bajnoknak és minden győztes ellenfélnek kijár. Chelsea, Liverpool, Sevilla – csak néhány topcsapat, akik sorfalat álltak, amikor riválisuk friss bajnokként érkezett a meccsre. De említhetném a Videotont is, ha már az Újpest döntésében a magyar sporthagyományokra hivatkozott. A Videoton ugyanis, akivel ádáz csatát folytatunk minden évben, díszsorfallal tisztelgett a bajnok Fradi előtt. Ez így korrekt” – írta bejegyzésében Kubatov.

 A Ferencváros jelenleg 13 ponttal vezeti a tabellát, így, ha hétvégén győzelmet arat a Kisvárda ellen, már biztosan bajnok lesz. A zöld-fehérek akkor is ünnepelhetnek, amennyiben nem sikerül a 3 pontot megszerezniük, de a PAFC nem szerez több pontot az MTK ellen, mint ők Kisvárdán.

Borítókép: Facebook.com/Kubatov Gábor

 

Videók