Küzdött, hajtott, de 27 év után kiesett az élvonalból a Debrecen - Videó

Tőzsér Dániel búcsúmérkőzése nem éppen úgy alakult, ahogy azt valószínűleg várták Debrecenben.


A Debrecen kiesett a labdarúgó-bajnokság élvonalából, miután az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal, amely ezzel bennmaradt.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Debreceni VSC-Paksi FC 1-1 (0-1)

Debrecen, 9400 néző, v: Berke
gólszerzők: Trujic (75.), illetve Könyves (17.)
sárga lap: Kundrák (25.), Kinyik (49.), Haris (69.), illetve Osváth (42.), Rácz (87.), Balogh B. (90.)

DVSC:

Kosicky - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír (Garba, 80.), Bényei (Milunovic, 46.) - Kundrák (Haris, 67.), Tőzsér, Szécsi (Trujic, 46.) - Adeniji

Paksi FC:

Rácz - Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. - Windecker, Balogh B. - Hahn (Böde, 60.), Bertus (Szakály D., 60.), Könyves (Haraszti, 79.) - Sajbán (Kulcsár, 53.)


(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A mérkőzés előtt úgy festett a helyzet, hogyha megveri Kondás Elemér együttese a Paksot, akkor bent marad az élvonalban, ha kikap, akkor búcsúzik.

A nagy tétnek köszönhetően jókora érdeklődés volt a találkozó iránt, a hivatalos nézőszám szerint 9400-an látogattak ki a kiesési rangadóra.


(Kép: SimonZoltán/nb1)


(Kép: SimonZoltán/nb1)

A találkozó előtt a pályafutása utolsó mérkőzését játszó debreceni Tőzsér Dánielt a kivetítőn megjelenő üzenetekben korábbi csapattársai búcsúztatták, köztük a két belga válogatott, Kevin de Bruyne és Thibaut Courtois, akikkel Genkben játszott együtt.

A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében.

Hiába kezdett jobban a tavalyi bronzérmes Debrecen, egy védelmi hiba után Könyves révén már a 17. percben vezetést szerzett a Paks.

A bekapott gól után nem zuhant össze a hazai csapat, a 20. percben Adeniji óriási helyzetet hagyott ki, pedig sokan már bent látták a labdát a kapuba. A vendég csapat, amely a kontratámadásokra rendeződött be, remek védekezésének köszönhetően megtartotta egy gólos előnyét a szünetre.


(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A második játékrészre támadóbb felfogású csapatot küldött pályára Kondás Elemér, ugyanis Bényei Balázs helyett érkezett Luka Milunovic, Szécsi Márkot pedig Nikola Trujic váltotta.

A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított.

A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna.

A hazaiak a hajrában felívelgetésekkel és előre vágott labdákkal próbálkoztak. Az alázat, az akarat megvolt a Debrecennél, csak a jó játék hiányzott, ugyanis az utolsó pillanatokban rendre rossz megoldást választottak.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamozott a házigazda, de Ferenczi lövése - már a hosszabbításban - a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen.

A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt.


(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)


(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)


(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.


(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Debrecen az utolsó pillanatokban mindent megtett a győzelemért, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyta, így végül búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Videók