Közeledik az álmához a Ferencváros - reakciók

A Fradi egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez, miután szombaton megnyerte a Fehérvár elleni rangadót.


Mint arról szombaton beszámoltunk, az éllovas Ferencváros 1-0-ra legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóján, így nagy lépést tett a címvédés felé. 

A két együttes a 100. bajnoki mérkőzését játszotta, a Ferencváros - 28 döntetlen és 26 vereség mellett - a 46. győzelmét aratta. A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata 17 meccse tart, pályaválasztóként pedig 47 találkozón nem talált legyőzőre. A Fehérvár a bajnokságban először kapott ki vendégként a mostani idényben.

A Fradi Oleksandr Zubkov góljával győzött, ezzel ebben a szezonban mindkétszer felülmúlta riválisát.


Videó: Fradi.hu
 

Sergei Rebrov vezetőedző így értékelte a sikert:

"Három nagyon fontos pontot szereztünk. Ezt a magabiztosságot vártam a fiúktól. Ezt is kértem tőlük, hogy ha elveszítjük a labdát, keményen támadjunk vissza, helyezzünk nyomást rögtön a Fehérvárra. Ma nem hagytuk játszani az ellenfelünket, mi törtük meg őket. Miután meglőttük az első gólt, kicsit talán mélyebben védekeztünk."

Rebrov szerint menni kell tovább.

Fotó: Sas Gábor Photo
 

A tréner úgy fogalmazott: örülnek a sikernek, de már meg is kezdik a felékszülést a következő bajnokira, hiszen fontos összecsapás következik Mezőkövesden.

A meccs után a rangadó végén ápolásra szorult Dibusz Dénes így értékelt: 

"Nem volt vészes a szituáció, a labda már kint volt, amikor Stopira elesett és a stoplijaival érintette a fejemet. Jól vagyok, a lényeg, hogy megnyertük a rangadót - kezdte kapusunk. - Nagyon fontos három pontot szereztünk, de ezzel még nem dőlhetünk hátra, sok mérkőzés van még vissza. A következő, mezőkövesdi bajnokink sem lesz könnyebb, mint a Fehérvér elleni. Ugyanolyan koncentráltan és alázatosan kell futballoznunk a továbbiakban is, ahogy eddig."


Dibusz a vérét adta a győzelemért.

Fotó: Facebook.com/Üllői129

Dibusz Dénes a mérkőzésen kisebb fejsérülést szenvedett.

Fotó: fradi.hu

Képgaléria a mérkőzésről: 

Forrás: fradi.hu

Fotók: Facebook/Sas Gábor Photo

Videók