A másik visszatérőt is legyőzte a Mezőkövesd az NB I-ben

Az Újpest eközben a Diósgyőr otthonából hozta el a három pontot, és először nyert hét találkozó óta. A Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzést későbbi időpontra halasztották.


A labdarúgó NB I második fordulójának szombati eredményei:
Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)
Kaposvár, v.: Berke
Gólszerzők: Nagy K. (12.), illetve Nagy D. (14.), Cseri (30.)
Sárga lap: Jakimiv (82.)
 
Fotó: www.rakoczifc.hu - Kaposvári Rákóczi Futball Club
 
Az első félidőben a vendégek jelentős mezőnyfölényben futballoztak, szinte teljesen beszorították a vendéglátókat, akik egy-egy beadásban vagy gyors kontratámadásban bízhattak.
Előbbiből a találkozó elején be is talált a Kaposvár, amely több mint öt év után játszott újra hazai pályán élvonalbeli mérkőzést, de a Mezőkövesd gyorsan egyenlített.
Igaz, Pogacsics óriási kapushibája kellett a gólhoz. Támadásban maradt a vendégcsapat, és a félidő derekán Cseri gyönyörű egyéni megoldásával - a támadó három védőn cselezte át magát nagyszerűen, mielőtt a sarokba gurított - megfordította a találkozót. A szünet után gyorsan eldönthette volna a mérkőzést Kuttor Attila csapata, de a helyzetek kimaradtak.
A folytatásban is a mezőkövesdiek akarata érvényesült, csak rajtuk múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség, a Kaposvár a kapura teljesen veszélytelenül játszotta végig a második félidőt.
 
Fotó: www.rakoczifc.hu - Kaposvári Rákóczi Futball Club
 
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (1-1)
Diósgyőr, 6518 néző, v.: Farkas Á.
Gólszerzők: Tajti (37.), illetve Zsótér (14.), Nwobodo (48.)
Sárga lap: Karan (40.), illetve Litauszki (57.), Sankovic (62.), Kovács L. (88.)
 
A kezdés után az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, és a 14. percben megszerezte a vezetést: Zsótér egy bal oldali beadást juttatott a hazai kapuba némi védői segédlettel.
A vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, de a kapura nem jelentettek veszélyt. A diósgyőriek kontráikban bíztak, az egyenlítéshez mégis kellett egy szerencsés játékhelyzet.
Litauszki becsúszva blokkolt egy hazai átadást, amely után Pajovic a gólvonaltól hat méterre megfogta a labdát.
A játékvezető hazaadásnak ítélte a szituációt, a közvetett szabadrúgást pedig Tajti a léc alá vágta.
 
Fotó: Facebook/Újpest Football Club
 
Nwobodo remek átlövésével rögtön a második félidő elején ismét megszerezte a vezetést az Újpest, majd sebességet váltott a DVTK, amely mezőnyfölényhez jutott.
A vendégek beszorultak a térfelükre, de jól zártak, így kapusuknak, Pajovicnak nem akadt védeni valója.
A legnagyobb hazai helyzetet a hajrában Prosser hagyta ki, aki a kapu mellé pörgette Tajti centerezését.
 
Fotó: www.ujpestfc.hu - Újpest Football Club
 
Az Újpest a diósgyőri győzelemmel megszakította április eleje óta tartó rossz, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, és négy vereség után jutott ismét bajnoki ponthoz.
A DVTK-nak viszont a négy bajnoki találkozó óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, és hazai pályán négy győzelem után kapott ki ismét.
 

Videók