Stöger elárulta, miért nem játszhat Boli az Európa-ligában

Hosszú folyamat vezetett a döntésig.


Mint ismert, Peter Stöger nem nevezte Bolit az Európa-liga csoportkörébe. A Ferencváros vezetőedzője nemrég az M4 Sportnak adott interjújában magyarázta el döntése hátterét.

Bolira már többször is szabtak ki büntetést a zöld-fehérek. A játékos többek között nem szerepelhetett a Slavia Praha elleni BL-selejtezőn, és nem utazhatott volna el a válogatott mérkőzésekre sem.

Ez utóbbit a játékos megszegte és részt vett az elenfántcsontpartiak mérkőzésén. Ez volt az utolsó mozzanat, ami miatt Stöger úgy döntött, nem nevezi Bolit.

„Szerintem Boli esete mostanra teljesen tiszta lett. Nem engedtük el őt a meccsekre büntetésként. Az ő döntése volt, hogy elhagyja a klubot engedély nélkül” – mondta a vezetőedző az M4 Sportnak.

Stöger hozzátette, hogy bár fontos játékost vesztettek így el és ez befolyásolhatja a teljesítményüket, mégis következetesnek kellett lenniük.

„Ez sajnos nem az első problémás eset volt Bolival, és meg kellett hoznunk egy döntést. Tudjuk, hogy veszítünk a minőségből a nélkülözésével, de mindenki számára egyértelművé kell tenni, hogy vannak bizonyos dolgok, amik így egyszerűen nem működnek. Ez fontos a keret szempontjából is."

"Most a második csapattal végzi az edzéseket, teszi a dolgát, de semmi sincs végleg elrontva. Azt hiszem, meg kell értenie, hogy mit nem szabad, és profi hozzáállást kell mutatnia, ez fontos a csapat szempontjából. Remélhetőleg pár hét múlva ismét az első csapatnál láthatjuk majd.”

Borítókép: fradi.hu

Videók