Kubatov kéri a szurkolókat, ne egy kézzel csinálják a karlendítést

Az FTC- elnöke videóban szólt a drukkerekhez.


A Ferencvárosi TC szeptember 16-án 18:45-kor a Bayer Leverkursen otthonában lép pályára az Európa-liga csoportkörében. A mérkőzés előtt a zöld-fehérek elnöke, Kubatov Gábor videóüzenetben fordult kéréssel a szurkolók felé.

Az elnök kiemelte, nem tiszte megállapítani, hogy az UEFA kettős mércét alkalmaz-e a magyarokkal szemben, de azt látja, hogy néhány nem megfelelő szurkolói magatartás miatt hazánk nehéz helyzetbe került.

„Sok tanulsággal járt a válogatott meccsünk, ahol néhány tébolyult szurkoló miatt Damoklész kardja a fejünk fölött lebeg, és arra gondoltam, hogy erről most őszintén fogok beszélni."

"Sok barátom gondolja úgy, hogy az UEFA kettős mércét alkalmaz velünk szemben, maradjunk annyiban, hogy erről nekem nincs véleményem. Lehet, hogy így van, nem elképzelhetetlen, de nekünk semmiféle okot sem szabad szolgáltatnunk erre, ez biztos… Mondtam a szurkolóinknak, hogy a nemzetközi meccseken hiába mondanak magyarul szexuális tartalmú dolgokat, ezeket le szokták fordítani az UEFA-ellenőrnek, aki leírja a jegyzőkönyvbe, és mi meg büntetést kapunk. De ami a legfontosabb, hogy van egy dolog, amit biztosan nem lehet elkövetni, mert habár én tudom, hogy honnan ered, de félre fogják érteni.”


Kubatov nemcsak a válogatott mérkőzéseken történtekről beszélt, hanem a ferencvárosiak jellegzetes mozdulatáról, a szívtől az égig való karlendítésről is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy bár nem feltételez rossz szándékot a mozdulatsor mögött, mégis arra kéri a szurkolókat, két kézzel hajtsák végre azt.

„Beszéltem azzal a Tóni nevű sráccal, aki ezt a karlendítést kitalálta, és semmi kirekesztő gondolata nem volt az egésszel, és csodálkoztunk rajta, amikor minket ezügyben megbüntettek. Próbálkoztunk vele, hogy elmegyünk az UEFA-hoz és megpróbáljuk elmagyarázni, hogy ők ezt félreértik, ez nem náci vagy kirekesztő karlendítés."

"Ám azt hiszem, hogy ez nekünk nagyon nehéz munka lenne, ezért arra szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy ezt a mozdulatot két kézzel csinálják, ne egy kézzel, mert azt félreértik. Arra kérném önöket, hogy egyetlen egy ember se csinálja egy kézzel. Higyjék el, nekem ebben semmi személyes sincsen, csak a Ferencvárost és a magyar futballt féltem ezügyben” – zárta szavait.

Borítókép: fradi.hu

 

Videók