Hetvenhét éves lett a Dózsa "lábtenisz királya"

Zámbó Sándort köszöntjük.


Az UTE egykori játékosa, Zámbó Sándor ma ünnepli 77. születésnapját. A labdarúgot az UTE Baráti Kör írásával köszöntjük, melyet változtatás nélkül közlünk.

Az Újpesti Dózsa/UTE “lábtenisz királya” ma 77 éves! Ki másról lehetne szó, mint Zámbó Sándorról, akit mindenki Tűnek becéz. Tű, aki becenevét az állandóan lakkozott haja miatt kapta, egyik legsikeresebb balszélsőnk és középpályásunk volt.

Újpesten született, az Újpesti Dózsa ifjúsági csapatában kezdte pályafutását, és 18 éven keresztül, 1962 és 1980 között az Újpesti Dózsa egyik legmeghatározóbb játékosa volt. Ez idő alatt 410 bajnoki mérkőzésen szerepelt, és 20 alkalommal talált az ellenfél kapujába. Kilencszeres magyar bajnok és egyszeres MNK győztes.

A magyar válogatottban 1969 és 1975 között 33 alkalommal szerepelt és három gólt szerzett. 1972-ben a belgiumi labdarúgó Európa-bajnokság 4. helyezettje.

77 éves kora ellenére a lábteniszt még mindig a legmagasabb fokon játssza, nem nagyon talál ellenfélre az újpesti Mátyás téri pályán, ahol mondhatni gyakorta megfordul, és sorra veri a sokkal fiatalabb „ellenfeleit”.
Jelenleg az UTE Labdarugó Akadémia utánpótlás edzője.

1985 óta az Újpesti Dózsa örökös bajnoka, 2016-ban Újpestért díjjal tüntették ki. Nem felejtjük el azt az időt, amikor a Carman Ghiával száguldott az Árpád uton, azóta már a sokkal szerényebb öreg Ladával járja Újpestet.

Köszönjük, hogy vagy nekünk!

Aki ismeri, az tudja, hogy a néha kemény kéreg mögött egy meleg szív lakozik.

Isten éltessen nagyon sokáig, erőben, egészségben, szerető családod körében!

Borítókép és forrás: Facebook.com/ UTE Baráti Kör

Videók