Az UTE nem dől be Duchatelet-nek

Az egyesület hivatalos oldalán jelent meg egy közlemény, amely szerint elég volt az üzengetésből.


Amint arról beszámoltunk, Roderick Duchatelet, az élvonalbeli futballklub tulajdonosa pénteken bejelentette Facebook-videójában, hogy az Újpest FC labdarúgóklub kész visszaállítani az együttes régi címerét, ha az Újpesti Torna Egylet belegyezik abba, hogy a két klub utánpótlás-nevelő képzése egyesüljön a jövőben. Az UTE visszautasította a szerinte zsarolással felérő kezdeményezést. Közleményében pedig kijelentette, hogy nincs szükség üzengetésre.

Az UTE közleményét változtatás nélkül közöljük.

"Roderick Duchatelet múlt heti kirohanását és valótlan állításait ügyvezető igazgatója, Berta Csaba próbálta megmagyarázni egy kedden megjelent interjúban. Az UTE szerint azonban nincs helye további üzengetésnek akkor, amikor a felnőtt labdarúgó csapat élet-halál harcot vív, hogy elkerülje a kiesést.

Az Újpest 1912 óta folyamatosan tagja a legfelsőbb osztályú labdarúgó bajnokságnak, a lila-fehéreknél egyetlen csapat sem játszott több mérkőzést az élvonalban.

Az alakulat most a 9. helyről várja a listavezető Ferencváros elleni derbit és a bajnokság hajráját úgy, hogy mindössze egy pont választja el a már kieső helyen álló Zalaegerszegtől.

A jelenlegi válságos helyzetben, bár az Újpesti Torna Egyletnek több mint 20 éve nincs befolyása sem pénzügyileg, sem szakmailag a felnőtt labdarúgásra, azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy a nagycsapat nyugodt körülmények között készülhessen sorsdöntő mérkőzéseire az NB I-ben.

Ilyen körülmények között a belga tulajdonos által indított méltatlan üzengetést lezártnak tekintjük."

Borítókép: ujpestfc.hu

Videók