A lábujjtörés sem gátolhatja a magyar sztárt

A vb negyeddöntőre készül már csapatával.


Marozsán Dzsenifer lábujjtörése után újra edzésbe állt a franciaországi női labdarúgó-világbajnokságon negyeddöntős német válogatottnál.
 
A 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a német csapat első vb-mérkőzésén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is.
 
Az olimpiai bajnokok németek nélküle is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerték meg négyesüket, majd 3-0-s sikerrel jutottak túl Nigérián a legjobb 16 között.     Németország szombaton Rennes-ben vívja a negyeddöntőt a svédek ellen. Marozsán kedden közösségi oldalára egy rövid videót töltött fel, amelyen a szabadrúgásokat gyakorolja.
 
"Csak szombaton hozunk döntést arról, hogy Marozsán kezdeni fog-e, vagy csak a mérkőzés alakulásától függően, csereként lép pályára" - fogalmazott Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány.
 
Marozsán visszatérése nagy erősítés lenne a német válogatottnak, ugyanis remek formában futballozott az idényben: az Olympique Lyonnal sorozatban negyedszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amelynek májusi budapesti döntőjében gólt is szerzett. 
 
Emellett Francia Kupa-diadalhoz és bajnoki címhez segítette együttesét, 2017 és 2018 után pedig újra őt választották meg a bajnokság legjobb játékosának.
 
Forrás: MTI, Fotó: Maja Hitij/Getty Images

Videók