"A focista nem bírt az idegeivel, hirtelen felpattant a kispadról, és..."

A horrorsérülés után a Sport 365-nek exkluzív interjút adott a Kaposmérő elnöke.


Amint arról beszámoltunk, a Somogy megyei labdarúgó-bajnokság egyik találkozóján egy lecserélt játékos ásványvizes palackkal dobta fejbe a másik csapat egyik vezetőségi tagját, aki emiatt félszemére megvakult. Az esettel kapcsolatban a Sport 365 stábja exkluzív interjút készített Csete Károllyal, a Kaposmérő elnökével.

"A második félidő derekán a vendéglátók egyik játékosa a lecserélése közben rövid szóváltásba keveredett elnökségi tagunkkal, aki az ismerősei révén jóban volt a somogyvári szurkolókkal, így a hazai nézők között foglalt helyet. A focista nem bírt az idegeivel, hirtelen felpattant a kispadról, és megdobta az áldozatot."

Az elnök szót ejtett az elnökségi tag állapotáról, valamint elárulta, hogy a teljes csapat a bal szemére megvakult kaposmérői elnökségi tagért fog játszani a hétvégén.

"Nem rég beszéltem vele telefonon, ha minden igaz, holnap hazaengedik. Annyit tudok, hogy el fogják távolítani a sérült szemet, és üvegszemet fog kapni helyette."

"Ez egy nagyon mély fájdalom nekünk, és természetesen a sérült családjának. A csapat tagjai teljes letargiában vannak, olvastam az üzenetüket, miszerint Robiért fognak játszani. A Kaposmérő Sport Egyesület úgy működik, mint egy család. És Robi, aki megsérült oszlopos tagja ennek a családnak.

Csete hozzátette, a szomorú eset után folytatódott a meccs, amely nagyon eldurvult, hiszen négy piros lapot osztott ki a játékvezető, ebből hármat a hazaiak kaptak.

"Azért ennek a meccsnek sok sportértéke nem volt. Négy játékost állítottak ki összesen, és voltak olyan jelenetek, ami nem futballpályára való. Berohantak a nézők a pályára, megütötték a kapusunkat, aki a testi épségét védve visszaütött. Természetesen a kiállítás jogosságát nem vitatjuk. A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága felfüggesztette a kapusunk játékjogát, de azért itt más is történt, ezért kérvényeztem egy fegyelmi tárgyalást. Az igazgató csupán annyit fűzött ehhez, hogy együtt működik velünk, de semmi nem történt."

A Kaposmérő elnöke elmondta, felháborítónak tartja, hogy a vasárnapi esetet követően még most sem érkezett bocsánatkérés a somogyváriaktól.

"Megrendített minket az eset, nagyon sajnáljuk a kollégánkat, aki társadalmi munkában rengeteget segített nekünk. Azt viszont mélységesen sérelmezem, hogy nem történt bocsánatkérés a Somogyvár részéről. Az egyesület képviseletében én megkerestem volna a szenvedő felet, vagy a csapatát, és tettem volna egy gesztust az irányukba. Persze, én se lennék erre büszke a vezetőség helyében, de biztos, hogy másképp csináltam volna."

Nagy port kavart a közösségi médiában az eset, ugyanis a kommentelők olyannyira felháborodtak, hogy volt, aki a legsúlyosabb büntetést kérvényezte a sérülést okozó játékosnak, vagyis az örökös eltiltást.

Nagyon szomorú történet! A Sport365 stábja mielőbbi felépülést kíván a sértett félnek.

Kép: Facebook/KaposmérőSE

Sport365.hu - Horrorsérülés a megye II-ben: megvakította a klubvezetőt a lecserélt játékos

Félelmetes sérülést szenvedett a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaposmérő egyik elnökségi tagja. A hétvégén a Somogyvár otthonába látogatott a Kaposmérő a Somogy megyei labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. A vendégek ugyan 4-2-re nyertek, de sajnos nem erről maradt emlékezetes a mérkőzés, ugyanis az egyik lecserélt hazai játékos egy ásványvizes flakonnal fejbe dobta az egyik padon ülő vezetőségi tagot, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

Videók