A Berettyóújfalu már a legjobb 32 között a BL-ben

A magyar együttes idegenben győzte le georgiai ellenfelét.


A Berettyóújfalu csapata 4-3-ra győzött a georgiai Tbiliszi State University otthonában a futsal Bajnokok Ligája selejtezőjében, ezzel a legjobb 32 közé jutott.

A magyar együttes remekül kezdett, a spanyol Alvaro de Luis Yubero, illetve a brazil Sidnei Maurício Fernandes és Szabó Péter góljaival a zárt kapuk mögött rendezett meccs háromnegyedénél már négy találattal vezetett.

Bár a házigazdáknak sikerült felzárkózniuk, az egyenlítésre már nem maradt idejük, sőt az utolsó két percben a Berettyóújfalu újabb két büntetőhöz jutott, ám Alvaro de Luis Yubero mindkettőt elhibázta.A georgiai csapat többet támadott, 26 kapura lövése volt, az MVFC-nek 15. A kaput a hazaiak 13, a vendégek nyolc alkalommal találták el.
A selejtező 23 párharcának győztesei csatlakoznak a kilenc kiemelthez a 32 között. A következő forduló sorsolását december 9-én tartják, a mérkőzéseket pedig január 12. és 17. között játsszák.

Eredmény:
Tbiliszi State University (georgiai) - Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-4 (0-2)
gólszerzők: Kekelia (31.), Gavtadze (38.), Jvarasvili (40.), illetve Alvarito (4., 29. - az elsőt büntetőből), Fernandes (7.), Szabó P. (29.)

Borítókép: Facebook.com/MVFCBerettyóújfalu

Videók