Rassziszta megjegyzéssel illették az FTC korábbi szélsőjét, a klubja reagált

Az LA Galaxy hétvégén városi riválisa, a Los Angeles FC otthonában játszott bajnoki mérkőzést az MLS 7. fordulójában. A vendégeknél kezdőként végig a pályán volt a Ferencváros korábbi szélsője, Joseph Paintsil.


 A találkozó 2-1-es hazai sikerrel zárult, és annak ellenére, hogy Paintsil remekül játszott, a Los Angeles-i csapat egyik szurkoló rasszista megjegyzéssel szólt hozzá a ghánai játékos Instagramon megosztott történetéhez.

Az eset nagy port kavart a közösségi médiában, aminek köszönhetően hétfőn az LA Galaxy hivatalos közleményt adott ki:

„Az LA Galaxy támadója, Joseph Paintsil a LAFC elleni meccset követően rasszista incidens áldozata lett. A klub teljes mértékben kitart Joseph mellett, és elítél minden közösségi platformon vagy bárhol máshol elkövetett faji megkülönböztetést. Az esetet azonnal jelentettük a Major League Soccer illetékes vezetőinek. Az MLS-szel együtt azon dolgozunk, hogy Joseph minden támogatást megkapjon, hiszen nincs helye a rasszizmusnak a közösségünkben, a futballpályán vagy bárhol máshol a társadalomban.”

Paintsil 2017 nyarán került a Ferencvároshoz, ahol egy szezont töltött, majd a belga Genkhez szerződött. A 26 éves ghánai válogatott szélső februárban igazolt az LA Galaxy csapatához és azóta 7 mérkőzésen 2 gólt szerzett.

Borítókép forrása: twitter.com/LAGalaxy

Videók