A BVSC-Zugló új székházzal, és új logóval folytatja

Csütörtök délután ünnepélyes avatón jelentették be, hogy a küldöttgyűlés jóváhagyta a klub új logóját.


Mintegy egymilliárd forintból újították fel a BVSC-Zugló Szőnyi úti székházát, amelynek csütörtök délutáni, ünnepélyes avatóját követően Szatmáry Kristóf elnök sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a küldöttgyűlés jóváhagyta a klub új logóját.

"Fontos mérföldkőhöz érkezett egyesületünk. Klubunkat a MÁV jogelődje, a Magyar Királyi Államvasutak budapesti dolgozói alapították 1911-ben, mára azonban a MÁV-hoz a hagyományok mellett csak az egyesület hivatalos elnevezése köti a BVSC-Zuglót" - indokolta az embléma lecserélését az elnök.

Hozzátette: az új arculattal az volt a cél, hogy az tükrözze a dinamikus fejlődést, az állami vasúttársaságtól való függetlenedést, továbbá az egyesület zuglói kötődését.

A klub írásos anyagából kiderült, hogy a logópályázatra 60 pályázó több mint 100 munkája érkezett be, közülük az lett a befutó, amelyik a legtöbb voksot kapta az internetes szavazáson.

Szatmáry Kristóf bejelentette, hogy befejeződött a klub Szőnyi úti 3100 négyzetméteres székházának felújítása, amelyre azért volt szükség, mert a 90-es évek elején átadott betonpaneles épület energetikai szempontból nagyon korszerűtlenné vált. A részleteket illetően elmondta, hogy a székház többek között új külső burkolatot, nyílászárókat és tetőszerkezetet kapott.

"Az első emeleten elkészült egy 250 négyzetméteres, modern gépekkel felszerelt konditerem, a másodikon pedig egy már korábban felújított, közel 900 négyzetméteres vívóterem található" - sorolta az elnök, aki hozzáfűzte, hogy ugyancsak a székházban alakították ki az NB III-ba felkerült labdarúgócsapat öltözőjét, a bírói, orvosi és masszázsszobát, valamint a szakosztály irodáit.

Az elnök beszámolt arról is, hogy a klub csütörtök délután tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését, amelyen újabb öt évre bizalmat kapott az eddigi elnökség, a tiszteletbeli elnök pedig továbbra is Karácsony Gergely főpolgármester maradt.

Szatmáry Kristóf elmondta azt is, hogy 2012-es 700 főhöz képest mostanra 2600 főre emelkedett a BVSC-Zugló sportolóinak létszáma.

Az MTI kérdésére elárulta, hogy az elmúlt nyolc év alatt mintegy négymilliárd forint értékben valósultak meg beruházások a zuglói klubnál, ezt a jövőben további hárommilliárd forintnyi fejlesztés fogja követni a XIV. kerületi önkormányzattól és az államtól vagyonkezelésbe kapott 25-30 hektáros területen. 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Videók