Strickland felépült a csúnya szemsérülésből, hogy szétverje Abus Magomedovot

A győzelemmel Strickland 2023-ban zsinórban kétszer is győzött.


Sean Stricklandnek túl kellett lépnie egy korai ijedtségen, de miután felépült és összekapta magát, korán véget tudott vetni az estének.

A Las Vegas-i UFC Apexben megrendezett UFC on ESPN 47 főmérkőzésén Strickland a promóció második meccsén induló Abus Magomedovval csapott össze. Bár jól kezdett, Magomedov a 2. menet 4:20-ában TKO-val kikapott Stricklandtől.

Magomedov lábrúgásokkal nyitott. Hozzátett egy ütéskombinációt, amely jól landolt, de amikor Strickland bal kézzel akart válaszolni, Magomedov kinyújtott ujjai csúnyán belekaptak Strickland szemébe. A mérkőzést Strickland közel három percig szüneteltette a regenerálódási idő miatt, de a küzdelem folytatódott, és Magomedov ott folytatta, ahol abbahagyta. Magomedov teljesítménye a nyitó menet nagy részében védekezésben tartotta Stricklandet, mivel több ütést és rúgást kellett elviselnie különböző szögekből.

A második menet elején azonban Strickland gyorsan a maga javára fordította a történetet. A nagy ütések Magomedovot visszavonulásra késztették, miközben Strickland csak ment előre. Magomedov testbeszéde teljesen megváltozott, magabiztos támadóból egy fáradság jeleit mutató védekező harcos lett. Strickland megérezte a vérszagot, és egy éles bal kézzel megütötte Magomedovot, és máris megindult, hogy lezárja a párharcot. Mark Smith bíró több mint elég időt adott Magomedovnak, hogy visszavágjon, de Strickland túl sok nehéz jobbkezet zúdított rá ahhoz, hogy a testtartása megváltozzon.

A győzelemmel Strickland 2023-ban zsinórban kétszer is győzött. Az évet a Nassourdine Imavov elleni egyhangú döntéssel kezdte a UFC első januári eseményén, a naptárban. A meccs utáni interjújában a középsúlyú bajnoki címet célozta meg, miközben dicsérte a UFC Apexen jelenlévő szurkolókat, akik elmondása szerint segítettek neki átvészelni az első menetben elszenvedett szemsérülést.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Videók