Usyk: Nem is érdekel a WBC-öv, nekem Tyson Fury kell!

„A WBC cím csak egy kis plusz motiváció, de az embereknek és a szurkolóknak csak az kell, hogy lássanak minket harcolni.”


Oleksandr Usyk kitart amellett, hogy már nem érdekli a WBC cím megszerzése – csak Tyson Fury ellen akar bokszolni egy örökkévalóságnak szánt összecsapáson.

A WBA, WBO, IBO és IBF nehézsúlyú világbajnok Usyk visszalépett a hosszas tárgyalásoktól a Fury elleni vitathatatlan mérkőzésről a Wembleyben, mivel nem értett egyet a visszavágó záradék feltételeivel kapcsolatban. Usyk a WBA kötelező kihívójával, Daniel Dubois-val fog megküzdeni a jövő hónapban Lengyelországban, míg Fury az MMA harcos Francis Ngannou ellen lép ringbe Szaúd-Arábiában.

Ez azt jelenti, hogy Usyknak nem lesz lehetősége arra, hogy idén a WBC címet is hozzácsapja a másik három övéhez, de határozottan állítja, hogy a Fury ellen mindenképpen harcolni akar, és nem érdekli a vitathatalan korona.

„Gyönyörű és vicces. Egyáltalán nem gondolok rá, de találkoznom kell vele a ringben. Már nem is érdekel az öv. Szükségem van rá, a WBC cím csak egy kis plusz motiváció, de az embereknek és a szurkolóknak csak az kell, hogy lássanak minket harcolni. Bunyóznunk kell. Az emberek 20, 30, 40 évig beszélnek erről a meccsről, úgyhogy meg kell tartanunk a küzdelmet."

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók