Tyson Fury fontolóra veszi a lehetőségeket az azonnali visszavágó követelése helyett

Mielőtt elhagyta volna a ringet, Fury felvetette, hogy Usyk talán a bírók kegyes döntésének kedvezményezettje volt.


Tyson Fury nem volt hajlandó elkötelezni magát amellett, hogy éljen a visszavágó záradékával, hogy később, 2024-ben Oleksandr Usyk ellen bokszoljon.

A 35 éves bunyós feláldozta WBC nehézsúlyú világbajnoki címét és veretlenségét, miután megosztott döntéssel kikapott a szaúd-arábiai Rijádban, a Kingdom Arénában, ahol a kilencedik menetben majdnem kiütötték. A mérkőzés ehelyett pontozással végződött, és a 37 éves Usyk lett a vitathatatlan nehézsúlyú bajnok.

Fury és Usyk megegyeztek, hogy 2024-ben kétszer is összecsapnak, de miután Fury - mielőtt elhagyta a ringet - ragaszkodott ahhoz, hogy ő nyert, és hogy ősszel visszavágót szeretne, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Fury azt mondta, hogy inkább mérlegeli a lehetőségeit.

„Most volt egy bunyóm, épphogy kijöttem a ringből. Nem akarok azon gondolkodni, hogy bokszmeccset vívjak. Hét hónapig voltam edzőtáborban, ne felejtsük el. Sérülés, vissza a táborba. Ez volt. Azért vagyok itt, hogy pénzt kapjak, lefeküdjek, és hazamenjek. Pontosan ezt fogom tenni, aztán átcsoportosítunk és megbeszéljük a dolgokat. Ha hamarosan lesz egy újabb meccs - októberben vagy akármikor -, akkor majd ringbe szállunk Sallyvel. Nyaralni fogok, beszélek a feleségemmel [Paris] és a [hét] gyerekemmel, és meglátjuk, mit akarok tenni. Nem azért bokszolok, mert nincs pénzem, egyszerűen szeretem ezt csinálni. Néhány hónap múlva 36 éves leszek, és gyerekkorom óta bokszolok. Hol ér véget az egész? 100 bunyó, agykárosodás és tolószék? Nem vagyok benne biztos. De egy biztos, szeretem ezt csinálni, jól éreztem magam a ringben. Amikor már nem ezt fogom érezni, akkor összecsomagolok. Ha látod az arcom, eléggé sok ütést kaptam, ahogy ő is, úgyhogy hazamegyünk, eszünk valamit, iszunk pár sört, eltöltünk egy kis családi időt, megsétáltatjuk a kutyát, elmegyünk a borravalóért, és Frankkel [Warren, a társproducere] megbeszéljük, mi lesz a jövőben.”

A teljes cikkért kattints a képre.

Borítókép: daznboxing/instagram

Videók