Ryan Garcia: „Kicsit elmebeteg vagyok, de készen állok arra, hogy elpusztítsam azt a rohadékot”

"Egyetlen drogra sem volt pozitív a tesztem. Ez minden, amit mondhatok. Ez vagyok én."


Ryan Garcia "egy kicsit elmebetegnek" nevezte magát, miközben befejezte a felkészülést arra a mérkőzésre, amely karrierje szempontjából meghatározónak bizonyulhat.

Szombaton a New York-i Barclays Centerben, Brooklynban, régi riválisa, Devin Haney ellen lép ringbe a kisváltósúlyú WBC világbajnoki címért. A szerdai médiaedzéseken ismét aggályok merültek fel Garcia súlyával kapcsolatban - úgy tűnik, hogy 147 fontban fog küzdeni -, és a mérkőzés bejelentése óta rengetegen aggódnak a mentális egészségével kapcsolatban. A 25 éves Garcia kiszámíthatatlan viselkedésével és a közösségi média meggondolatlan használatával járult hozzá a találgatásokhoz.

A keddi, Haneyvel való személyes találkozón izgatottnak, a szerdai médiaedzéseken pedig hiperaktívnak tűnt - mindkét megjelenés ellentétben állt azzal a lényegesen nyugodtabb egyéniséggel, akit a 2023 áprilisában Gervonta "Tank" Davis ellen vívott mérkőzése előtti napokban láthattunk.

„Gyors és erős vagyok. Egész nap képes vagyok erre. Ez a fajta motiváció - az összes szarság, amin keresztülmentem. Kicsit elmebeteg vagyok, igen, de készen állok arra, hogy elpusztítsam azt a rohadékot. Nem beszéltetek Mike Tysonról ennyit, amikor ilyen volt. Most mindannyian tisztelitek őt. Úgyhogy tisztelnetek kell engem is. Láttam néhány szarságot, amit nem kellett volna, de már egy gyilkos vagyok. Egyetlen drogra sem volt pozitív a tesztem. Ez minden, amit mondhatok. Ez vagyok én. Nincsenek következmények, ha nem hozom a súlyom. Ha akarom, kihagyom azt a szart. Ez az én harcom. Csak viccelek. Tesó, meg fogom csinálni a súlyt. Könnyű lesz. Tudom, hogy nyerni fogok, tesó. Ti még pingpongozni sem tudtok kiszáradva, nemhogy több millió ember előtt harcolni. Ez tény.”

Garcia promótere, Oscar De La Hoya, aki korábban már beszélt saját mentális egészségi problémáiról, ragaszkodott ahhoz, hogy nem aggódik Garcia miatt, aki a legprofibb bunyósa. Kedden és szerdán Garcia elismert edzője, Derrick James is ott volt bunyósa mellett, és hasonlóan nyugodtnak tűnt.

„Olyan eseményt fogtok látni, amilyet még soha. Szuper tervem van. Beszélek a belépőről, az előadásról, a színjátékról, aztán a ringben, egy jó kis első menet lesz. Talán megtapogatom, megnézem, mi van vele, aztán elkezdem ütni. Aztán hirtelen 30 másodperc múlva a földre küldöm, hagyom majd, hogy felálljon. A második menetben ki fogom ütni a faszba. Aztán megyünk bulizni. Megőrülünk.”

Borítókép: Getty Images

Videók