Mike Tyson nem érti a döntést

A legendás ökölvívó szerint nem helyes, ahogy Francis Ngannou kapcsán döntöttek.


Mike Tyson reagált arra, hogy Francis Ngannou bekerült a WBC nehézsúlyú ranglistájára, miután segített neki felkészülni a Tyson Fury elleni mérkőzésre.

A héten derült ki, hogy a testület a top 10-be helyezte Ngannou-t. A döntés sokakat felháborított, tekintve, hogy a kameruni-francia harcosnak mindössze egy profi bokszmeccse volt, és azt is elvesztette. Az MMA-sztár ugyan lenyűgöző teljesítményt nyújtott a WBC bajnok Fury ellen, amikor a páros októberben Szaúd-Arábiában találkozott, sőt, a harmadik menetben padlóztatta is a Cigánykirályt, mielőtt egy megosztott döntéssel alulmaradt. A mérkőzés óta Ngannou kijelentette, hogy szeretne egy visszavágót a brit ellen, de Fury hivatalosan is bejelentette, hogy a várva várt vitathatatlan összecsapására Oleksandr Usykkal jövő év február 17-én kerül sor.

A korábbi egyesített bajnok Mike Tyson Ngannou edzőcsapatának tagja volt a mérkőzésre való felkészülés során. A WBC kongresszusán megkérdezték a véleményét a Ngannounak adott rangsorolásról.

„Nagyszerű munkát végzett Fury ellen. A 10. hely túl alacsony!”

Tyson ezután kifejtette, hogy szerinte miért kellene Ngannou rangsorának magasabbnak lennie.

„Nagyszerű munkát végzett minden idők egyik legnagyobb bunyósával szemben. Először bokszolt, és egyből egy nehézsúlyú világbajnok ellen, aki korának legjobbja. Ezek után rengeteg elismerést érdemel.”

Hogy Ngannou pontosan mit fog csinálni ezután, nem tudni, tekintve, hogy Fury nem áll rendelkezésre egy visszavágóra, de azt mondta, hogy tiszteletben fogja tartani azt a szerződést, amit aláírt, hogy a Professional Fighters League-ben MMA-ban harcoljon.

Borítókép: Getty Images

Videók