Mike Tyson nem tanította meg a stílusát Ngannou-nak: Ez nem mindenkinek való

Mike Tyson szerint Francis Ngannou egyfajta történelemírás küszöbén áll.


A legendás nehézsúlyú bokszbajnok, Mike Tyson, aki segít Francis Ngannounak felkészülni a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury elleni profi boksz debütálására, úgy véli, Ngannou október 28-i győzelme történelmi jelentőségű lenne, és nem csak a sportban.

„Ez lenne a legnagyobb meglepetés a szórakoztatóipar történetében" - mondta Tyson újságírókkal beszélgetve.

Sok címlapon szerepelt, abból eredően, hogy Ngannou Tysont is beveszi az edzőtáborába. Sokan elgondolkodtak azon, hogy mit tesz hozzá Tyson. A korábbi bajnok szerint a legnagyobb hozzáadott értéke az volt, hogy önbizalmat adott Ngannou játékához, nem pedig technikát.

"Szó sincs róla” - mondta Tyson arra a kérdésre, hogy megtanította-e Ngannou-t a saját bokszstílusára. "Különböző emberek vagyunk. Különböző stílusaink vannak. Úgy fog bokszolni, mint Francis, és jól fog teljesíteni. Ez nem mindenkinek való. Nekem nagyszerűen megy, de a legtöbb embernek nem fog bevállni.”

A Fury és Ngannou közötti bokszmeccs a tervek szerint 10 menetes, teljesen profi küzdelem lesz, bár Fury WBC nehézsúlyú bajnoki címe nem lesz a tét. Ngannounak, a korábbi UFC nehézsúlyú bajnoknak nagy erőfeszítéseket kellett tennie, hogy megkapja ezt a szupermeccset. Ez még a UFC-vel is konfliktusba hozta, mivel szerződési vitákat váltott ki, aminek az lett a következménye, hogy Ngannou távozott a szervezettől.

Tyson büszke arra, hogy Ngannou milyen messzire jutott.

„Figyeljetek, látni fogjátok, hogy folyamatosan fejlődik, és nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt az egész megpróbáltatást és perspektívát elviseli. A legnagyobb harcossal küzd az elmúlt... talán a valaha volt legnagyobb harcossal. Már nagyon várom, és nagyon büszke vagyok rá, hogy megtette ezt a lépést.”

Borítókép: Amy Kaplan/Icon Sportswire via Getty Images

Videók