Canelo a Charlo elleni meccsről: Bebizonyítom, hogy még mindig a csúcson vagyok

Nem elég a győzelem, még extrán is kell teljesítenie, ha bizonyítani szeretne a mexikói bajnok.


Canelo Alvarez elismerte a nyilvánvalót a sajtótájékoztatón, mielőtt megvédheti nagyközépsúlyú bajnoki címeit Jermell Charlo ellen szombaton a Las Vegas-i T-Mobile Arénában.

„Be kell bizonyítanom, hogy még mindig a csúcson vagyok" - mondta, és ezzel mindazok gondolatait idézte, akik figyelemmel kísérték a karrierjét.

Alvarez az elmúlt három meccsén küszködött, egyhangú döntéssel kikapott Dmitry Bivoltól félnehézsúlyban, majd a harmadik meccsükön a megfakult rivális, Gennadiy Golovkin és John Ryder ellen nem túl meggyőző győzelmet aratott. A mexikói szupersztár a gyenge teljesítményét sérüléseknek tulajdonította, köztük a bal csuklóját, amelyet tavaly év végén műtéti úton helyreállítottak. Ragaszkodik ahhoz, hogy most már egészséges, és be fogja bizonyítani, hogy nincs hanyatlásban, ahogy azt sokan állították.

Minden bizonnyal tisztában van a mérkőzés fontosságával.

„Nem tudom, milyen állatnak kell lennem, de én az vagyok. Hangolódjatok rá szeptember 30-án. Jó lesz, higgyétek el nekem. Soha nem nézek le egyetlen bunyóst sem. Tudom, hogy mivel készül, és készen állok. Mindenféle bunyóssal küzdöttem már. Ő még nem találkozott ilyen szintű ellenféllel. Majd meglátja és tanulni fog. Történelmet akarok írni a karrierem során. Sok mindent el akarok még érni. Ez egy újabb mérföldkő ezek közül, és már alig várom. Az embereknek mindig lesz valami negatív mondanivalójuk. Be kell bizonyítanom, hogy még mindig a csúcson vagyok” – mondta Canelo.

Közben Charlo úgy véli, hogy eljött az ő ideje. A nagyváltósúly vitathatatlan bajnoka mindenkit legyőzött, akivel eddig találkozott - többek között legyőzte Tony Harrisont és Brian Castanót egy vereséget és egy döntetlent követő visszavágókon -, hogy a világ egyik legjobb bunyósa legyen. Most azonban két súlycsoporttal feljebb lép, hogy egy olyan leendő Hall of Famer ellen küzdjön, aki még mindig csak 33 éves, ami szintén Charlo életkora. Ez újdonság számára.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép:

Videók