Yan parancsra veszítette el a fejét: A bajnoki címébe került - Videó

A UFC történetében így még nem történt trónfosztás.


Petr Yan egy pillanatnyi őrültsége az UFC 259-en a harmatsúlyú bajnoki címébe került. A negyedik menetben Yan-t egy térdelés miatt leléptették, így elveszítette bajnoki címét, amit Aljamain Sterlng örökölt meg. Sterling egyik térde lent volt, és a viselkedése annak minősült, hogy harcképtelen, Yan viszont ezzel nem törődött és brutálisan fejbe térdelte. A bíró azonnal leállította a mérkőzést.

Egy orvos belépett a nyolcszögbe, hogy felmérje, mekkora a kár, de Sterling elesett, miközben megpróbált felállni, és dühösen pislogott, hogy visszanyerje látását. A játékvezető ezt követően hivatalosan leállította a harcot, és szándékos illegális térdnek ítélte, vagyis Sterling lett az új bajnok. Ez az első alkalom, hogy valaki így nyert címet.

Kommentárként Daniel Cormier és Joe Rogan megpróbálták megérteni a helyzetet, Khabib Nurmagomedov pedig elmondta nekik, hogy hallotta Yan sarkát, akik azt mondta neki, hogy rúgja meg. Amikor a show után lejátszották a felvételeket, Khabibnak igaza volt. Amikor a döntést felolvasták, Yan felháborodottan emelte fel a kezét.

Sterling a harc után megpróbált interjút adni, és úgy tűnt, hogy agyrázkódást szenvedett.

"Minden, amiért dolgoztam. Azért, hogy így nyerjek... azt hittem egy nagyon szoros harc lesz. Arra gondoltam, hogy két menetben alul maradhatok, de nem így szerettem volna nyerni. Ezt nem így képzeltem el" - mondta Sterling.

Yan az éjszaka folyamán később tweetelt, és bocsánatot kért a tettei miatt.

"Elnézést kérek és mielőbbi gyógyulást kívánok Sterlingnek. Nem akartam illegális támadást indítani, nagyot hibáztam és megfizettem érte.."


Fotó: Chris Unger/Zuffa LLC

Sport365.hu - Viszlát Adesanya! - Jan Blachowicz pontozással nyert

Hétvégén bomba gálával érkezett a UFC, ahol egyenesen három címmérkőzést is hoztak egy gála alatt, ami nem sűrűn fordul elő. A mai show első címmérkőzésén a harmatsúlyú öv volt a tét, a bajnoki övet birtokló Petr Yan és a ranglista élén szereplő Aljamain Sterling nézett egymással szembe. Sterling kezdett veszélyesebben, ment előre magabiztosan.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Videók