Wilder sajtótájékoztató helyett a kórházban kötött ki

Tyson Fury gyakorlatilag rommá verte Deontay Wildert.


A WBC új világbajnoka Tyson Fury, aki Deontay Wildert győzte le könnyedén. Wilder a 7. menetben már teljesen harcképtelen volt, ennek tudatában a bíró megállította a párharcot.

Sport365.hu - Tyson Fury az új bombázó világbajnok - Wildert leléptették

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét összecsapott a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Deontay Wilder és kihívója, a brit Tyson Fury. Nem mindennapi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi a Las Vegas-i MGM Arénában. A gálán természetesen, most is felvezető mérkőzéssekkel hangolták a nézőket a nagy összecsapásra. Nem meglepő tehát, hogy az első összecsapásokon még alig akadt néző a lelátón.

Kevesen gondolták, hogy így alakul a párharc. Igaz, Fury hetek óta az ígérgette, hogy a 2. menetben kiüti Wildert, és még ha nem abban a menetben, de végül bedarálta. Ugyanakkor nem menjünk el amellett sem, hogy Wilder csalódást keltően bokszolt, ezzel nem elvéve Fury érdemeit. A csalódásnál, csak a verése volt nagyobb, amit kapott.

A korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok szájából és füléből is ömlött a vér, így nem volt nagy meglepetés, hogy nem vett részt a sajtótájékoztatón, helyette inkább azonnal vitték kivizsgálásra a kórházba. A csapat kiadott egy közleményt, ami megnyugvásra ad okot.

"Deontay jól van, és vissza fog térni. Egy kisebb szakadás volt a fülén belül, ami minden bizonnyla befolyásolta az egyensúlyát, ezt végül néhány öltéssel rendbe tettek. Nem tűnik vészesnek" - mondta Wilder edzője, Deas.

Lehetséges, hogy ezek voltak Deas utolsó szavai Wilder edzőjeként, hiszen a bokszoló nagyon kiakadt azon, hogy önként bedobták a törölközőt. Wilder szerint ezt nem lett volna szabad megtenniük, mivel egy harcosnak az utolsó pillanatig küzdenie kell.

Borítókép: Bradley Collyer / PA Images via Getty Images
Forrás: businessinsider.com

Videók