"Wilder lehet agykárosodást szenvedett"

Ez sok mindent megmagyarázna.


Deontay Wilder agykárosodást szenvedett miután tavaly brutálisan megverte őt Tyson Fury - legalábbis ezt állítja Wilder korábbi edzője, Mark Breland.

A 31 éves Fury februárban a hetedik menetben kiütéssel győzte le 34 esztendős, akkori világbajnok riválisát azok után, hogy kettejük első mérkőzésén, 2018 decemberében döntetlen született. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét az előző meccsük szerződésébe belevették a felek, ám a körülmények és a kifogásuk miatt eddig ez nem jött létre. Volt itt minden: nehéz ruha, kesztyű, sérülés.

Sport365.hu - Wilder olyan döntést hozott, ami nagyban befolyásolhatja karrierjét

Fury a hetedik menetben leszámolt Wilderrel, és átvette az uralmat a WBC nehézsúlyú cím felett, miután Breland bedobta a törölközőt. „A bronz bombázó" dühös volt Breland döntése miatt, és egyes hírek szerint ez az oka a döntésnek. Közel nyolc hónappal a vereséget követően a korábban veretlen amerikai ökölvívó úgy döntött, hogy elválik Brelandtől.

Wilder edzője bedobta a törölközőt a Fury elleni mérkőzésen, amit követően menesztették is az 57 éves Brelandet Wilder csapatából. Wilder korábbi edzője azonban megkérdőjelezte az egykori WBC-bajnok fülsérülésének mértékét a Fury visszavágón.

"Nem vagyok orvos, de tudom, hogy a fülvérzés és a kábult szemek agyi problémára utalhatnak."

Wilder, aki Fury elleni veresége óta nem bokszolt, bírálta Brelandet, miután az edző azt mondta, hogy lehet vége Wilder karrierjének. Breland határozottan kiállt a döntése mellett, miszerint, ha visszamehetne az időbe, akkor is bedobná a törölközőt.

"Az erő a lábadban van, és neki az már nem volt! Úgy döntöttem, hogy véget vetek a harcnak és újra megtenném. Van egy fiam, Deontay-al egy idős. Nem bírtam volna végignézni, ha baja esik."


Fotó: Bradley Collyer/PA Images via Getty Images

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók