Wilder a jövőre vonatkozó terveket mérlegeli

Szinte biztos a visszatérése.


Mauricio Sulaiman, a Boksz Világtanács elnöke beszélt a korábbi nehézsúlyú világbajnokkal, Deontay Wilderrel, és azt mondta, hogy az egykori övbirtokos jelenleg mérlegeli a jövőjét.

Wilder tavaly októberben szenvedett kiütéses vereséget a WBC-bajnoktól, Tyson Furytól. A harmadik összecsapásukon Fury két leütésből is felkelt, mielőtt a tizenegyedik menetben drámaian megállította Wildert. Fury múlt szombaton tért vissza a ringbe, ahol a hatodik menetben kiütötte a kötelező kihívót, Dillian Whyte-ot.

Ezt követően Fury bejelentette, hogy visszavonul a bokszsporttól. Ha a „cigánykirály” tartja a szavát, akkor az első helyen szereplő Wilder megküzdhet a megüresedett WBC címért. Sulaiman arra számít, hogy Wilder hamarosan visszatér.

„Nem aggódik, mérlegeli a jövőre vonatkozó terveit, nagyon hosszú volt a bajnoki uralkodása, majd két kiütéses vereséget szenvedett Furytól. Ezt nehéz lehet feldolgozni, de jól van. Jól érzi magát a feleségével, élvezi az életet, de biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni. Ő egyike azon kevés bokszolóknak, akik képesek egy ütéssel kiütni valakit. Sok izgalmas küzdelmet vívott már, nagyszerű harcos és remek ember” - mondta Sulaiman a Sky Sportsnak.

Az olimpiai ezüstérmes Joe Joyce a második helyen áll a WBC rangsorában. Joyce jelenleg a WBO kötelező kihívója, és közel áll a megegyezéshez, hogy a nyár folyamán megmérkőzzön Joseph Parkerrel. Fury szeretné, ha korábbi ellenfele, Wilder harcolhatna a WBC megüresedett címéért.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és képek: Al Bello/Getty Images

Videók