Ward: Te voltál a sunyi bunyós, Kovaljov!

A félnehézsúly új királya, Andre Ward visszaszólt Szergej Kovaljovnak azután, hogy az orosz tisztességtelennek nevezte őt a sokak által vitatott, novemberi álommeccsük után.


Ward egy hetet adott magának, hogy kipihenje a küzdelmet, és kiélvezze a három vb-övvel járó sikert. Nem akart élből reagálni azok véleményére, akik vitatják egyhangú pontozású (114-113, 114-113, 114-113) győzelmét a rendkívül szoros, sokáig Kovaljov sikerét ígérő meccsen.

Az immár ötszörös világbajnok amerikai csak a napokban értékelte - több posztjában is - a november 19-i szupercsatát. Válaszolt Kovaljov nyilatkozatára is, amelyben az orosz azt hangoztatta, hogy sunyi módon fosztották meg őt címeitől.

"Megmondom, ki a sunyi bunyós. Az, aki nem vállalja be a közelharcot. Elképesztő, hogy ugyanaz a srác, aki utcai csihipuhit ígért, aki azzal jött, hogy ütni-rúgni fog a ringben, most engem aljasoz le, és szabotázst emleget csupán azért, mert nem az elképzelései szerint alakultak a dolgok. Ha valaki nem mer belépni ütőtávon belülre, na, az a sunyi harcos! Ezen a szinten már több stílust kell variálnod ahhoz, hogy érvényesülj - legalábbis engem így tanítottak. Kintről, középtávról, és közelről is tudnod kell bunyózni. Kov jó bokszoló, de csak egy stílust tud. Megmutatta, milyen csúcsformában, aztán elfáradt. Lehet, hogy fura lesz, amit mondok, de arra fázott rá, hogy az elején padlóra küldött. Felébredtem, és kezdődhetett a tánc, amelynek a végén már ő esett pofára. Ha lesz visszavágó, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk!" - üzente szerda este Facebook-oldalán az amerikai világklasszis.

Golovkinnak is üzent Kovaljov legyőzője

"Kovaljov jobb lesz, mint valaha, és vissza fog vágni Wardnak"

Ez volt a kulcs a KO-király legyőzéséhez - videóval!

Ward padlózott, de a pontozók így is kihozták győztesnek

 

Videók