Ward padlózott, de a pontozók így is kihozták győztesnek – videó

Az év egyik legjobban várt összecsapása volt Szergej Kovaljov és Andre Ward összecsapása, melyen még sokáig lehet majd vitatkozni.


 
 
 
Két veretlen öklöző csapott össze, a súlycsoportoktól független besorolás alapján is két top 4-es ökölvívó feszült egymásnak Las Vegasban.
 
Az IBF, a WBA és a WBO félnehézsúlyú címeinek birtokosa, Kovaljov már a második menetben leütötte Wardot, aki ettől sem ijedt meg, taktikázva, fogásokkal, mozgásokkal ugyan, de „túlélte” a nehéz pillanatokat, majd az ötödik menet környékén már teljesen „képben volt”.
 
 
 
Ward egyre többször hozta kényelmetlen helyzetbe és kontrákkal, valamint szűk balosokkal szorgosan gyűjtötte a találatokat. Az orosz ekkor mintha kicsit elfáradt volna, kezdett pontatlan lenni. 
 
A mérkőzés utolsó fázisában Kovaljov (szerinte) már csak a biztosra ment, rendesen elfáradt, de a gongszó után ő tűnt nyugodtabbnak. Ennek ellenére nem az ő kezét emelték a magasba, egyhangú pontozással, mindhárom pontozó 114-113 arányban az amerikait hozta ki győztesnek.
 
 
Érdekesség, hogy Harold Laderman, az HBO szakértője 116-111 arányban Kovaljovnak adta a meccset), így Ward maradt veretlen és lett az IBF, a WBA és a WBO világbajnoka.
 
Visszavágó nagy eséllyel várható!
 
A pontozólapok
 
 
Ward reakciója
 
 

 

Videók