Ward bemutatót tartott Kovaljovnak - videóval

Szép győzelemmel mutatkozott be új súlycsoportjában, félnehézsúlyban az amatőrként olimpiai bajnok, a profiknál pedig a súlycsoportoktól független ranglista első helyére esélyes Andre Ward (29-0-0,15 KO) szombat este szülővárosában, Oaklandben.


A meccs előtt még szintén veretlen, amerikai színekben induló kubai Sullivan Barrera (17-1-0, 12 KO) mindent megtett, ami az erejéből telt, ám az alacsonyabb súlycsoportból érkező, mozgékonyabb, technikásabb rivális simán kordában tartotta őt, és rendre meg tudta lepni gyorsaságával. Például a 3. menetben, amikor egy kontra balhorogtól Barrera egyensúlyát vesztette és a padlón találta magát. Ekkor rövid ideig a KO is benne volt a pakliban, ám ez elmaradt.

A 8. felvonásban Ward pontot veszített mélyütésért, a győzelme azonban ezzel együtt sem forgott veszélyben egy pillanatra sem a kellemetlen, nagy ütőerejű riválissal szemben. Pontozással, 117-109, 119-109, 117-108 arányban győzte le Barrerát.

Ward azzal a céllal lépett feljebb félnehézsúlyba, hogy belátható időn belül - talán már idén - megmérkőzhessen annak királyával, Szergej Kovaljovval (29-0-1, 26 KO). Az orosz sztár a helyszínen tekintette meg a találkozót, és mérte fel milyen formában van Ward. Az NBA-címvédő, oaklandi Golden State Warriors több játékosa, köztük az előző szezon MVP-jének megválasztott Stephen Curry is kilátogatott a gálára Ward kedvéért.

Videón a legszebb jelenetek:

Videók