Vitalij Klicsko márciusban újra bokszol

Elég mozgalmasan telnek Vitalij Klicskó napjai hiszen a Solis-Austin csata győztesével mérkőzhet márciusban, közben pedig Adamekkel tárgyalt.


Eseménydús volt a WBC konferencia, hiszen az elnök Jose Sulaiman még lemondással is fenyegetőzött, ha a felek nem egyeznek meg a nehézsúlyú bajnok Vitalij Klicsko kötelező címvédésének menetrendjéről.
Végül a megállapodás megszületett Don King (DKP), Ahmet Öner (Arena) és Tom Loeffler (K2) között.

Ezek szerint a december 17-i Ray Austin – Odlanier Solis eliminátor csatából győztesen kikerülő bunyós csapata mindössze 11 napig tárgyalhat a K2-vel az elrendelt vb-meccsről. Tehát december 28-ig megállapodásra kell jutniuk, különben az említett napon a szövetség licit útján osztja ki a rendezési jogot.

Az is a megállapodásban szerepel, hogy a december 17-i eliminátor küzdelem után 100 napon belül meg kell rendezni a vb-meccset. Amennyiben a Solis-Austin meccs eredmény nélkül, vagy döntetlennel zárul, esetleg a győztes súlyos sérülést szenved, Klicskó szabadon választhat kihívót a márciusi meccsére.

-Nagyon boldog vagyok, hogy megállapodtunk. Tisztázni akartuk, hogy Solis lesz Vitali következő ellenfele, mert azt hallani, hogy Klicsko a következő meccse után visszavonul – mondta Ahmet Öner.

Tiegelmann Barbara

 

 

Forrás: www.profibox.hu

Videók