Vitalij Klicsko húzza a rajongók idegeit

A Klicsko-testvérek menedzsere, Bernd Boente elmondta, hogy Vitalij nem decemberben, hanem a jövő év elején jelenti be a pályafutásával kapcsolatos döntését.


Miután Vitalij Klicsko pártja bekerült az ukrán parlamentbe többen arról cikkeztek, hogy véget ért a WBC (Bokszvilágtanács) világbajnokának a pályafutása. Pár nappal később Klicsko elmondta, hogy december 17-én, azaz a jövő hét hétfőn jelenti be a karrierjével kapcsolatos döntését. Nos, a negyvenegy esztendős világbajnok meggondolta magát és csak a jövő év elején fogja nyilvánosságra hozni, hogy hogyan határozott:

Vitalij nagyon komolyan átgondolja a jövőjét. Ezért döntött úgy, hogy csak jövőre választ a politika és a sport közül.” – mondta a Klicsko-testvérek menedzsere, Bernd Boente. Nem meglepő, hogy Vitalij elhalasztotta a döntését, ugyanis a politikai teendői mellett részt vett a WBC 50. kongresszusán, ahol a ”Boksz Királyává” koronázta, Muhammad Alit.

Vitalij utoljára szeptember 8-án bokszolt Manuel Charr ellen, azóta felmerült annak a lehetősége is, hogy a jövő év elején összecsap a Klicsko család legnagyobb ellenfelével, David Haye-el. Amennyiben Klicsko folytatja a pályafutását és nem adja fel a WBC világbajnoki övét, akkor egy kötelező címvédő mérkőzés vár majd rá.

Videók