Vitalij Klicsko – Lennox Lewis szeptember 29-én!?

Óvatosan kell kezelni az információt, ugyanis április 1-jén jelent meg a hír, miszerint Lennox Lewis 125 millió dollárért visszavágót ad Vitalij Klicskónak. A britek legendás ökölvívójának a honlapja szerint az összecsapást szeptember 29-én rendeznék meg.


Elképesztő hír látott napvilágot április 1-jén. Lennox Lewis hivatalos oldalán tették közzé azt a cikket, amelyből kiderül, hogy a profi bunyótól kilenc éve visszavonult Lewis hamarosan újra elkezdi az edzéseket, mert visszatér a ringbe. A cikk szerint az egykori nehézsúlyú világbajnok szeptember 29-én Hamburgban Vitalij Klicsko  ellen húz kesztyűt. Lewis ezért a mérkőzésért 125 millió dollárt kapna, ez az összeg a televíziós bevételekkel együtt elérheti a 165 milliót is, ehhez azonban mindkét Klicskóval bokszolnia kell!

Lewis állítólagos szerződése alapján nem csak egy mérkőzéses lenne a visszatérése, ugyanis a megállapodásban van egy olyan kitétel, miszerint Vitalij legyőzése esetén összecsaphat annak öccsével, Vlagyimirrel és egyesítheti a négy nagy nehézsúlyú világbajnoki címet (WBC, WBA, WBO, IBF). Egyelőre április 1-ei tréfának tűnik ez a hír, de az elkövetkezendő hetekben mindenre fény derül. Érdekesség, hogy a mérkőzés megrendezésében a K2 Promotions, a Lion promotion, Gary Shaw és két másik szervezet is tevékenykedik.

Mint ismert a negyvenhat esztendős brit ökölvívó 2003. június 21-én összecsapott már Vitalijjal és egy meglehetősen vitatott mérkőzésen le is győzte az ukrán bokszolót. A hatodik menet után állították le az összecsapást és kihirdették Lewis TKO győzelmét. Vitalij bal szemöldöke olyannyira felszakadt, hogy le kellett léptetni. Ezt az eredményt a mai napig vitatják a Klicsko-testvérek.

Videók