Videó: csonttörésre készül a csodagyerek

Szombaton rendezik meg a UFC (Ultimate Fighting Championship) következő előfizetéses adását, amelynek főmérkőzésén a hatalmas tehetségnek tartott, Jon Jones próbálja megvédeni félnehézsúlyú világbajnoki címét Rashad Evans ellen.


A UFC 145 elnevezésű gáláján a főmérkőzését a csodagyereknek tartott Jon Jones vívja. A huszonnégy esztendős rochesteri születésű harcos a UFC történelmének legfiatalabb bajnoka lett, miután 2011. március 19-én ripityára verte az akkori félnehézsúlyú világelsőt Maurício Ruát. A brazil nemzetiségű Rua a harmadik menetben egy kőkemény testütés, térd kombináció után végleg megadta magát. A találkozón egyébként is végig dominált a fiatal kihívó.

A cím megszerzése után Jones kemény fába vágta a fejszéjét, ugyanis a „Tombolás” becenévre hallgató Quinton Jackson ellen húzott kesztyűt. Az egyoldalú mérkőzés a negyedik menetben feladással ért véget. Jones eddigi utolsó mérkőzését tavaly decemberben vívta, akkor a cím korábbi birtokosát Lyoto Machidát győzte le. Érdekesség, hogy az előző két mérkőzését a gála legjobb összecsapásának választották meg. Jones a World MMA Awards-on megkapta az év harcosa díjat, míg a Wrestling Observer Newsletter a 2011-es esztendő legkiemelkedőbb harcosának választotta meg.

Szombati ellenfele a cím korábbi birtokosa, Rashad Evans lesz. A harminckét esztendős kihívó 2008. decemberében Forrest Griffin kiütésével lett félnehézsúlyú világbajnok, de első címvédőmérkőzésén vereséget szenvedett Lyoto Machidától. A kiütéses kudarc óta négy mérkőzést nyert meg. Legyőzte többek között Quinton Jacksont és Tito Ortizt is. Evans 2012. január 28-án Phil Davis legyőzésével (50–45, 50–45, 50–45) került a kihívói pozícióba. Érdekesség, hogy a Sherdog világranglistáján a harmadik helyet foglalja el.

Jonathan Dwight Jones  – Rashad Anton Evans
Bones Becenév Suga
  24 Kor 32
           Rochester, New York Születési hely Niagara Falls, New York
        15-1 (8 KO; 5 Submission) Rekord 17-1-1 (6 KO; 2 Submission)
      6' 4" ( 193 cm ) Magasság 5' 1" ( 180 cm )
      205 lb ( 93 kg ) Súly 205 lb ( 93 kg )
            Jiu-Jitsu, Muay Thai Harcművészeti jártasság Gaidojutsu, Jiu-Jitsu

 

Videók