Vérciki: az anyukája pesztrálja a világ legkeményebb harcosát

A UFC (Ultimate Fighting Championship) félnehézsúlyú bajnoka, Jon Jones háta mögött kemény hetek vannak. A világ legjobb harcosának tartott Jones-t május 19-én letartóztatták ittas vezetés miatt, azóta az édesanyja vigyáz rá.


Jon Jones a UFC (Ultimate Fighting Championship) jelene és jövője. A fiatal harcost, azonban elérte a sikerrel járó hanyatlás. A mindössze huszonnégy esztendős Jones 2011. márciusa óta a UFC félnehézsúlyú bajnoka, legutóbb Rashad Evans ellen védte meg a titulusát. Pár nappal a mérkőzés után Binghamton-ban (New York) letartóztatták ittas vezetés miatt. Néhány órával később Jones-t édesanyja hozta ki a börtönből. Egyes hírek szerint a kihágás óta Jones minden lépését figyelemmel kíséri az édesanyja.

Érdekesség Jones-al kapcsolatban, hogy 2011. március 19-én a Maurício Rua elleni bajnoki címmérkőzés előtt egy idős párnak segített. Az ESPN által a 2011-es esztendő legjobb harcosának megválasztott Jones arra lett figyelmes, hogy egy idős pár segítségért kiabál, ugyanis az autójukból kilopták a GPS-t. A UFC legfiatalabb bajnoka (23 éves és 242 napos) üldözőbe vette az elkövetőt és el is kapta. Jones a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen maradt. Pár órával később pedig bajnok lett.

A hatalmas népszerűségnek örvendő Jones ittas vezetése miatt veszíthet a renoméjából, de a UFC teljes mellszélességgel kiáll mellette. Jones szeptember 1-jén a Las Vegas-i Mandalay Bay Events Centerben vívja következő mérkőzését. A bajnok ellenfele a negyvenegy esztendős Dan Henderson lesz.

Videók