Van az a pénz: jöhet a következő dübörgés a dzsungelben

Tyson Fury visszavonulása eddig tartott.


Az uncia.info írását változtatás nélkül közöljük.

Mondhatnánk, hogy drámai fordulat következett be Tyson Fury bokszjövőjében, miután megerősítette, hogy van az a pénz, amiért újra harcol, de valljuk be, valahol ezt mindenki sejtette.

Fury miután legyőzte Dillian Whyte-pt a teltházas Wembley-közönség előtt úgy döntött, hogy bejelnti visszavonulását. Sokan kételkedtek az állításában, és nekik lett igazuk, a „cigánykirály” már a visszatérésről beszélt.

„Nagyon izgalmas hírünk van. Múlt héten volt egy kellemes beszélgetésünk Londonban, és hosszasan szót ejtettünk mindenről. 100 százalék, hogy újra ringbe lépek” – mondta Queensberry Promotionsnak Fury, majd egy filmhasonlatot sütött el, amikor Jerry Maguire azt kiabálta, hogy „Mutasd meg a pénzt!”. „Ha valaki képes előteremteni azt a bizonyos összeget, az Frank Warren, én egy varázslónak hívom őt, és nagy dolgokat fogunk együtt megvalósítani.”

A Sportsmail korábban elárulta, Fury tárgyalásokat folytat arról, hogy decemberben szembenézzen az Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk győztesével a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címért. Ezt az összecsapást a „következő dübörgés a dzsungelben” címet kapta már most a sajtótól.

Joshua augusztus 20-án méri össze erejét a visszavágón Usykkal, aki legutóbb pontozásos győzelmet aratott ellene. Fury ugyan kijelentette, hogy végzett, és készen áll arra, hogy több időt szenteljen a családjának, de várható volt, hogy visszacsábítják a ringbe.

„Amikor ez a cirkálósúlyú kiüti a testépítőt, csak egy ember lesz, aki megoldja ezt a cirkuszt. Azoknak, akik azt akarják, hogy ez a harc megtörténjen, azt mondanám: jobb, ha kinyitják a csekkfüzetjüket. Mert az, hogy engem kicsaljanak a nyugdíjból sokba fog kerülni. Ha fizetnek megmutatom, mit tesz egy igazi nehézsúlyú vele. De ez drága mulatság, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, és akkor beszélhetünk. De addig biztosan NEM, míg le nem zajlik a Usyk-Joshua meccs, mert előtte értelmetlen. Ha Frank alkut köt a szaúdiakkal, akkor remélhetőleg egy életre szóló ingyen üzemanyagot kapok, mert naponta egy vagyont költök benzinre és gázolajra. Dönteni fogok mindenről, de még három hónapja van annak, hogy harcoltam. Amúgy októberig, novemberig, decemberig biztosan nem lépek ringbe.”

Borítókép és fotók: Getty Images

Videók