Valóra vált Magyarország és a Lőrincz-testvérek álma

Biztossá vált, hogy a testvérpár mindkét tagja érmet szerez a tokiói olimpián.


Döntőbe jutott Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián, ezzel biztossá vált, hogy testvéréhez hasonlóan ő is éremmel tér haza az ötkarikás játékokról.

Magyar szempontból nem indult jól a találkozó, az egyiptomi Lőrincz mögé került, így ő szerezte az első két pontot.

Még az első menetben zárkózott a magyar. Ellenfele elhagyta a szőnyeget, így 2-1-re módósult az állás.

A második menet elején Lőrincz Viktor volt aktívabb. Egy perc után az egyiptomit megintették ezzel 2-2-re módosult az eredmény. A magyar úgy döntött, hogy lentről szeretné folytatni, de az egyiptomi kimászott a szőnyegről, így az újabb pontszerzés nem sikerült.

Másfél perccel a vége előtt az ellenfelet ápolni kellett, a kényszerpihenő azonban nem tartott sokáig.

49 másodperccel a mérkőzés vége előtt Lőrincz Viktor hajtott végre akciót, ami 4 pontot ért. Az egyiptomiak kérték a videózást, a bírók azonban nem módosítottak véleményükön, ráadásul a challenge elvesztése miatt a magyar újabb pontot kapott. Néhány másodperccel később mezrángatás miatt büntették az egyiptomi, így 9-2 lett az állás Lőrincz Viktor javára.

A hátralévő néhány másodpercben Mohamed Metwally már nem tudott akciózni, ezzel Lőrincz Viktor bejutott az olimpiai döntőbe. Viktor testvére Lőrincz Tamás szintén aranyért birkózhat, így a testvérek az olimpiáról is úgy jöhetnek haza, hogy mindkettejük nyakában ott lóg majd valamelyik olimpiai érem.


Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók