Üzenet a jövő generációjának: Amit itt csinálunk, sokkal fontosabb, mint a bandázás!

A DMTK karate szakágának fiatal sportolói mindenki számára példaképek lehetnek. Nem azért, mert ők a legjobbak, hanem mert ifjú koruk ellenére nagyon tudatosak. Mint mondják, a sport sokkal értékesebbet ad, mint a telefonnyomkodás.


A DMTK Goju-Ryu karate szakosztálya sokkal több, mint egy sportegyesület. Az itt sportoló fiatalok és idősebbek igazi közösséget alkotnak. Azt mondják ez az a hely, ahol jó lenni, és ahova jó tartozni. Nagy valószínűséggel ez az ok, amiért az itt sportoló fiatalok szívesebben választják a mozgást a bulizás és a telefonjuk nyomkodása helyett.

Az egyesületben a profik együtt edzenek azokkal, akik csupán hobbiként űzik ezt a mozgásformát. Bauer Gábor is csak a szabadideje hasznos eltöltéséért kezdte el a karatét, de a közösség rabul ejtette, és már nem tudja elképzelni nélkülük az életét.


A csütörtöki edzésnapon több generáció együtt dolgozik.

Azt mondja itt vált félénk kisfiúból eltökélt sportolóvá, akinek - annak ellenére, hogy nem versenyez- komoly tervei vannak.

Céljai megvalósításáért mindent megtesz, mégsem érzi úgy, hogy bármiről le kellene mondania. Szerinte csak meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a mozgás és a világ többi dolga között.


Az itt edző fiatalok nem cserélnék el néhány buliért a mozgás adta örömöt.

Videó: Sport365/ErdősGéza

Molnár Zita 7 éves volt, amikor először belépett az edzőterembe. Azóta sok minden változott a lány életében, egyvalami azonban nem. Minden edzésen ott van és azért dolgozik, hogy minél eredményesebben szerepeljen a versenyeken.

A sportág olyannyira megtetszett neki, hogy jelenleg versenybírónak tanul. A karate szerves része lett életének, és már semmiképp nem hagyná abba.


A csapat magja már 10 éve együtt edz. Ehhez a változatos edzések is hozzájárulnak.

Bár a cél nem mindenkinek ugyanaz, az edzéseken résztvevő fiatalok véleménye egyvalamiben mégis megegyezik, az együtt végzett mozgás élménye sokkal többet ad hozzá az életükhöz, mint a virtuális világ adta lehetőségek. 

Karatéval próbálják meg kiszakítani a fiatalokat a virtuális világból Dunaharasztiban

A DMTK 18 éve működő karate szakága, több mint egy egyszerű csapat. Inkább egy hely, ahol generációk egymás mellett dolgozva tanulnak önvédelmet, fegyelmet és elfogadást. Miközben kiszakadnak a rohanó világból és megszeretik a mozgást..

Fotók és borítókép: Sport365/ErdősGéza

Videók