Usyk promótere reagál Fury követeléseire: Menj Hollywoodba, ha ennyi pénzt akarsz!

Egyenlő felosztást szeretne Usyk promótere.


Oleksandr Usyk promótere nincs meggyőződve arról, hogy Tyson Fury nagyobb szeletet érdemel az anyagi tortából. Az angliai Manchesterben élő WBC-címvédő Fury és az ukrán WBO, WBA, IBO, IBF bajnok Usyk tárgyalnak arról, hogy tavasszal megküzdjenek a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címért.

Tárgyalásaik nemrégiben elakadtak, miután a jelek szerint sikertelenül próbálták a Közel-Keleten megrendezni a mérkőzést. Mindkét bunyós óriási összegeket kapna, ha a mérkőzésre az olajkirályságban kerülne sor. A szervezők Anglia felé fordulnak, ahol végül a londoni Wembley Stadion lehet a küzdelem helyszíne.

Jelenleg azonban a pénzről van szó. Ellentétben a Közel-Kelettel, ahol mindkét bunyósnak a támogatóval kötött külön megállapodások révén szép összegű garanciát fizettek volna, most a bunyósoknak "osztozniuk kell a kasszán". Krassyuk arról tájékoztatta a BoxingScene.com-ot, hogy nem szándékozik visszalépni az 50-50%-os felosztásnál kevesebből.

Fury több pénzt szeretne kapni, mert a hazájában harcolnának, ahova miatta mennének ki a rajongók. Krassyuk erre reagálva hozta fel, hogy Usyk három övvel rendelkezik, míg Fury csak eggyel.

„Csak azért kapna többet, mert ő angol? Nem hangzik túl jó indoklásnak. A másik oldal, hogy Fury azt mondhatja, hogy nekem mindegy kivel küzdök, akár Usykkal, akár a szupermarketből jött emberrel, attól még el tudom adni a Wembley stadiont. De ugyan már, ember, ez a sport. Ez nem csak a profi bokszról szól. Menj Hollywoodba, ha ennyi pénzt akarsz keresni. Ha te vagy a király, akkor bizonyítani kell. Bizonyítsd be a három öves fickó ellen” - mondta Krassyuk a BoxingScene.com-nak.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

Borítókép: Getty Images

Videók