Usyk megkapja az esélyét Joshua ellen

Joshua szeptember végén bokszol ukrán ellenfelével.


A profi boksz három nagy szervezeténél nehézsúlyban világbajnoki címvédő Anthony Joshua szeptember 25-én Londonban csap össze kihívójával, az ukrán Oleksandr Usyk - a meccsszervezők hétvégi bejelentése szerint.

A WBA, az IBF és a WBO öveit őrző brit öklöző 24 győzelemmel - közte 22 K.O.-val - és egy vereséggel a háta mögött várhatja az összecsapást a korábban egy kategóriával lejjebb, cirkálósúlyban világbajnok kihívója ellen. Usyk eddigi mind a 18 mérkőzését megnyerte, 13-at kiütéssel. A Sky Sports információi szerint a 31 éves Joshua és a 34 esztendős Usyk a Tottenham Hotspur futballstadionjában ütközik meg.

A szeptemberi időponttal bejelentett találkozó miatt halasztódik, és könnyen jövőre kerülhet át Joshua és a nehézsúly másik brit világbajnoka, a WBC-nél uralkodó Tyson Fury címegyesítő mérkőzése, amelyet korábban augusztusra hirdettek meg. Csakhogy közben Fury megegyezett egy július 24-i újabb összecsapásban azzal a Deontay Wilderrel, akitől tavaly februárban megszerezte a WBC övét, miután K.O.-val legyőzte.


Fotó: Andrew Couldridge - Pool/Getty Images

Borítókép: Richard Heathcote/Getty Images

Videók