Usyk készen áll Joshua ellen

Az ukrán bokszoló elképesztő átalakuláson ment keresztül.


Oleksandr Usyk az elmúlt időben át kellett teljesen alakítania a testfelépítését, hogy a vitathatatlan cirkálósúlyú bajnokból egy igazi nehézsúlyú bokszoló legyen. Élete egyik legfontosabb mérkőzése vár rá a hétvégén, amikor is összecsap Anthony Joshuával.

Usyk utoljára 2018-ban harcolt cirkálósúlyban Tony Bellew ellen, ahol nyert is. A nehézsúlyban pedig odáig menetelt, míg nem lett kötelező kihívója Joshuának. A két férfi végre találkozik szombaton egymással.

„Keményen dolgozott. Testét átformálta a nehézsúlyra, és így már ő is egy igazi nehézsúlyú bokszoló. Senki sem mondhatja már rá, hogy kicsi. Harcolni fog, Oleksandr ma már természetes nehézsúlyú” - mondta Alexander Krassyuk promóter.

Azonban Joshua promótere, Eddie Hearn nincs meggyőződve arról, hogy a 2012 -es olimpiai bajnok, aki ugyanazon a héten aranyat nyert, mint AJ, valaha is igazi nehézsúlyú lesz a profik között.

„Azt hiszem, Usyk soha nem lesz a méreteit tekintve igazi nehézsúlyú. Időbe telik, míg az emberek megszokják ezt a súlycsoportot. Ezzel azt akarom mondani, hogy AJ számára könnyebb lett volna korábban találkozni vele. Joshua azonban egy másfajta vadállat.”

Forrás: sportbible.com
Borítókép: sportbible.com

Videók