Usyk hatalmasat kaszált Joshua legyőzésével

Jókora összeg ütötte a markát.


Az ukrán Oleksandr Usyk karrierje eddigi legnagyobb pénzdíjával, 3 millió fonttal (1,26 milliárd forint) lett gazdagabb azután, hogy legyőzte a brit Anthony Joshuát a szombat esti, londoni profi bokszmérkőzésen.

Az összecsapás tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és - a kevésbé rangos - IBO-nál.

A csúcsgázsiról Usyk menedzsere, Alekszandr Kraszjuk nyilatkozott, aki elmondta, hogy védencének a szerződés értelmében kötelező kiállnia a visszavágóra, s a Joshua elleni újabb összecsapás előtt nem léphet ringbe más bokszolóval.

A Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában rendezett 12 menetes összecsapást a 34 esztendős, veretlen kihívó egyhangú pontozással nyerte.

A brit riválisánál kilenc kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb és három évvel idősebb ukrán profi pályafutása eddigi mind a 19 meccsén diadalmaskodott - 13-on kiütéssel -, Joshuának 24 győzelem mellett a mostani volt a második veresége.

A hétvégi ütközet végeredménye azt is jelenti, hogy jó ideig nem kerülhet sor a nehézsúly két brit óriása, Joshua és a negyedik jelentős világszervezet, a WBC bajnoka, Tyson Fury közötti meccsre. Fury promótere, Frank Warren egyenesen úgy fogalmazott: Usyk sikerével valószínűtlenné vált a brit házi döntő a királykategória egyesített titulusáért, akkor is, ha Joshua vissza tudja szerezni vb-öveit a visszavágón.

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók