Usyk csapat: Nincs semmi akadály, jöhet Joshua

Úgy tűnik Tyson Fury és Anthony Joshua is megtalálta az ellenfelét.


A korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok, Oleksandr Usyk mögött álló csapat bízik abban, hogy az IBF, az IBO, a WBA, a WBO nehézsúlyú bajnokával, Anthony Joshuával összejön a kötelező mérkőzés.

A Boksz Világszervezet a múlt héten elrendelte, hogy Joshua védje meg a címét Usyk ellen. A szankcionáló testület ezt a határozatot hozta, miután Joshua tervezett címegyesítése a WBC bajnokával, Tyson Furyval szétesett. Joshua és Fury már majdnem megállapodott abban, hogy augusztus 14-én Szaúd-Arábiában összecsap, de múlt hétfőn egy választottbíró elrendelte Fury-t, hogy harcoljon Deontay Wilder ellen, aki az év elején jogi lépéseket tett a visszavágó záradék érvényesítése érdekében.


Fotó: Tristan Fewings/Getty Images for JD

Usyk messze van még az élmzőnytől sok szempontból, de szeretne szembenézni Joshuával, hiszen kiérdemelte. A brit sztár promótere, Eddie Hearn azonban elismerte, hogy más lehetőségeket is vizsgálnak. Joshuának és Usyknak nincs sok ideje, mivel a WBO május 31-ig adott nekik határidőt a megállapodásra. Jelenleg Hearn tárgyal a részletekről Usyk képviselőivel.

„Most a tárgyalások közepén vagyunk, és a dolgok jó ütemben haladnak. Nem látunk olyan akadályt, ami az üzlet kudarcát jelentené, így remélhetőleg hamarosan megegyezünk.”

Usyk legutóbb októberben harcolt Derek Chisora ellen, ahol győzni tudott. Joshua két hónappal később visszatért a ringbe, amikor kiütötte az IBF kötelező kihívóját, a bolgár Kubrat Pulevet.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép: Dylan Buell/Getty Images

Videók