Újabb összecsapást jelentettek be a nehézsúlyban

Májusban újra a tévé elé szegeződnek majd az emberek.


Hivatalosan is bejelentették, hogy a nehézsúlyú WBC Interim bajnok Dillian Whyte Alexander Povetkin ellen lép szorítóba május 2-án Manchesterben. A meccs tétje az Interim cím lesz, Povetkin győzelme esetén pedig ismét esélye lehet egy világbajnoki címmeccsre, csak most a WBC-nél.

„Egy remek harc lesz, abban biztos vagyok. Povetkin olimpiai aranyérmes, sok tapasztalattal rendelkezik. Eddig mindössze Joshua és Klitschko tudta legyőzni. Még mindig rendkívül veszélyes, Joshuának is meggyült vele a baja, majd Hugh Fury-t elintézte. Nem szabad lebecsülnöm, hiszen egy remek bunyósról beszélünk, aki biztos odateszi majd magát” – mondta Whyte, aki, jelenleg ha nem veszít, akkor 2021 februárjában küzdhet meg a WBC világbajnoki címért.

„Örülök a lehetőségnek, hogy megmérkőzhetek Whyte-val, már egy ideje tervbe volt ez az összecsapás, de különböző okok miatt ez végül eddig nem jött össze. Dillian egy erős bunyós, egy remek mérkőzést fogunk vívni egymás ellen. Én nem jártatom fölöslegesen a számat, a ringben fogok bizonyítani. Május 2-án egy látványos küzdelmet láthatnak majd a nézők!” – mesélte szűkszavúan Povetkin.

Forrás: bbc.com
Borítókép: skysports.com

Videók