Újabb bokszlegenda jelentette be visszatérését

Oscar De La Hoya is unja a nyugdíjas életet.


A hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Oscar De La Hoya kész visszatérni a ringbe. A 47 éves ökölvívó szerdán az ESPN-nek elmondta terveit, miszerint véget vet a nyugdíjas életének és visszatér.

De La Hoya csaknem 12 éve már, hogy lejátszotta utolsó mérkőzését Manny Pacquiao ellen 2008 decemberében, amikor is a nyolcadik menetben véget vetettek a találkozónak. A bokszmérkőzés nevetségesen egyoldalú volt, Pacquiao tönkre verte ellenfelét. De La Hoya nem tudta folytatni a nyolcadik menet szünete után, és feladta a küzdelmet, ekkor vált igazi szupersztárrá "PacMan".

"A pletykák igazak, és a következő hetekben elkezdek sparringolni" - mondta De La Hoya az ESPN-nek.

Ellenfélről még nem tudni, és hivatalosan sem jelentettek be dátumot a visszatéréséről kapcsolatosan. De La Hoya bejentése még inkább felpezsdíti a bokszéletet, miután Mike Tyson és Roy Jones Jr. is visszatér. Nincs mese, ha ezt akarják, akkor ideje egy új ligát indítani a legendáknak.

"Igazi harc kell. Hiányzik a ringben való szereplés, szeretek bokszolni. Egyszerűen hiányzik a boksz, ennek köszönhetek mindent."


Fotó: Jeff Katz / Liaison Agency
 

De La Hoya 39-6-os rekordot ért el karrierje során 30 kiütéssel. Az 1992-es barcelonai olimpián aranyat nyert az Egyesült Államok színeiben, és világbajnoki öveket szerzett hat különböző súlycsoportban.

Forrás: edmontonsun.com
Borítókép: Valery Sharifulin\TASS via Getty Images

Videók