UFC: Jones egy nap alatt három ellenfelet kapott

Az UFC (Ultimate Fighting Championship) szeptember 1-jén rendezte volna meg az UFC 151 elnevezésű gáláját, amelynek főmérkőzésén Jon Jones csapott volna össze Dan Hendersonnal. A kihívó, azonban megsérült, emiatt új ellenfelet kapott a bajnok.


Dana White az UFC (Ultimate Fighting Championship) elnöke bejelentette, hogy elmaradt a Jon "Csont" Jones – Dan Henderson félnehézsúlyú bajnoki címmérkőzéssel fémjelzett gála (UFC 151), ugyanis Henderson az egyik edzésen súlyos térdsérülést szenvedett. Egyes hírek szerint a negyvenkét esztendős kihívónak elszakadt a térdszalagja. A legendás Henderson minden bizonnyal visszavonul.

Miután kiderült a kihívó sérülése White azt tervezte, hogy Jones az UFC 151-en összecsap Chael Sonnenel, aki július 7-én kiütéses vereséget szenvedett Anderson Silvától egy középsúlyú címmérkőzésen. A harmincöt esztendős harcos elfogadta White ajánlatát, de a bajnok nem, így az elnök törölte a gálát. Jones döntése érthető, hiszen Sonnen egy hihetetlenül képzett ”fighter”, nem mellesleg kétszer is legyőzhette volna napjaink legjobb harcosának tartott Silvát. Mindkét találkozót egy-egy buta hiba miatt veszítette el.

A gála törlése után Jones elfogadta, hogy az UFC 152-ön (szeptember 22.) kockára teszi bajnoki címét. White a kötelező kihívót, Lyoto Machidát nevezte meg Jones ellenfelének (a brazilt korábban már legyőzte a huszonöt esztendős címvédő), de a kötelező kihívó visszamondta a mérkőzést, így a C-terv lépett életbe, azaz Jones Vitor Belfort ellen védheti meg az övét. A harmincöt esztendős brazil korábban már birtokolta a félnehézsúlyú bajnoki címet.

Videók