UFC: A csonttörés elmaradt, a kivégzés nem - videó

Múlt hétvégén rendezték meg az Ultimate Fighting Championship (UFC) soron következő gáláját, amelyen a csodagyereknek tartott, Jon Jones megvédte félnehézsúlyú bajnoki címét a brazil, Lyoto Machida ellen. Frank Mir eltörte Antônio Rodrigo Nogueira kezét és halad a világbajnoki cím felé.


A ”Csont” becenévre hallgató Jon Jones karrierje egyik legnehezebb mérkőzésére készült, amelyet alig két menet alatt meg is nyert a brazil, Lyoto Machida ellenében. Az első menetben (az UFC-ben öt percig tart egy felvonás) a félnehézsúlyú világbajnok, Jones masírozott előre és megpróbálta kihasználni hosszú karjait és lábait. A kihívó robbanékonyságára építette taktikáját. Machida két beugrásos támadássorozatával megpróbálta meglepni a címvédőt, de Jones remek lábmunkával rendre elmozgott a veszélyzónából. Igaz a brazil a második támadáskor egy balhoroggal megrendítette Jonest.

A második felvonásban Jones megpróbált a brazil közelében maradni és rengeteg rúgást indított a brazil irányába, ezen felül a könyökösöket is próbálgatta már. Machida fejbőre a harmadik percben egy könyököstől nagyon csúnyán felszakadt. John McCarthy bíró megállította a küzdelmet és behívta a ringorvost. Egy rövid szünet után a küzdelem folytatódhatott.

A menetből 54 másodperc volt hátra, amikor mindkét harcos elindított egy balhorgot. Jones ütése célt talált a brazil megrendült, majd nagy nehezen feltápászkodott, de a bajnok befogta őt a guillotine chokeba, amelyből nem tudott kiszabadulni. Miután Machida leengedte a kezét McCarthy véget vetett a mérkőzésnek. A kihívó egy rövid időre elvesztette az eszméletét.

A még mindig csak huszonnégy esztendős Jones (15-1) második címvédőmérkőzését is abszolválta. Érdekesség, hogy Jones az UFC történelmének legfiatalabb bajnoka. A találkozó után a világ legjobb sportkommentátorának megválasztott Joe Rogan készített interjút Jonesszal. A bajnok elmondta, hogy Machida egy remek képességű harcos, de a mérkőzésen egyszer sem tudta megfogni őt.A dél-kóreai Chan Sung Jung sokkolta a torontói közönséget azzal, hogy másodpercek alatt elintézte a kanadai szurkolók egyik kedvencét, Mark Hominicket. A mérkőzésnek egy fantasztikus jobbegyenes vetett véget.

Az ”Emberek bajnoka” Tito Ortiz is vereséget szenvedett. A ”Huntington Beach-i Rosszfiút” a brazil, Antônio Rogério Nogueira verte meg. Ortiz egy balhorog után került bajba, de lábon kiállta ezt a támadást. A brazil egy kegyetlen térdrúgással földre vitte a mexikói-amerikait és folytatta teste szétbombázását. A mérkőzésvezető végül leléptette Ortizt.

Egy hihetetlen mérkőzésen verte meg Frank Mir Antônio Rodrigo Nogueirát. A brazil egy remek jobbhoroggal megfogta az egykori nehézsúlyú világbajnokot, de Mir nem adta fel, sőt a végén a kimura nevezetű submission mozdulattal feladásra kényszerítette Nogueirát. A találkozó után bejelentették, hogy a brazilnak eltörött a karja. A harmincegy esztendős Mir 2012-ben, már egy világbajnoki címmérkőzésen bizonyítana.Az Ultimate Fighting Championship (UFC) közlése szerint a gálára 18.303 váltottak jegyet, ez 3.9 millió dolláros bevélt jelent.

Videók