Tyson vs Holyfield: Mindketten ezt akarjuk, azt hiszem meg fog történni

Csak 24 évet kellett arra várni, hogy létrejöjjön a várva várt harmadik meccsük.


A Mike Tyson és Evander Holyfield triológia mérkőzése a hírek szerint már az utolsó fázisban van, és hamarosan aláírják a megállapodást a felek. A tárgyalások állítólag előrehaladott szakaszban vannak, és Holyfield úgy véli, hogy a visszavágó körülbelül 24 évvel később végre összejön.

"Azt hiszem, meg fog történni. Közel a megállapodás, mindketten ezt akarjuk csinálni" - mondta Holyfield a Las Stand podcastban.

Sport365.hu - Evander Holyfield így nyerte el Mike Tyson tiszteletét

1984-ben mindkét ökölvívó fiatal bunyósként készült a közelgő olimpiára. Tyson már ekkor is nehézsúlyúnak számított, Holyfield azonban könnyebb volt nála. Ő ekkor még más súlycsoportba tartozott. Iron Mike rendre kiütötte sparring partnereit, így lassan már nem tudott kivel gyakorolni. A Colorado Springsben található amerikai olimpiai edzőközpontban Holyfield odalépett Tysonhoz és megkérdezte a fiatal tehetséget, hogy akar-e ellene kesztyűzni.

Az 58 éves volt bajnok ennek az epikus csatának a reményében edzett, amit a közösségi médiában folyamatosan nyomon lehetett követni. Tyson a maga részéről már visszatért a ringbe, ahol Roy Jones Jr. ellen harcolt.

Tyson és Holyfield először 1996 novemberében mérkőzött meg, ahol Holyfield nyert. 1997 júniusában újra találkoztak, és Holyfield győzött ismét, de ennek ár volt, hiszen Tyson leharapott a füléből egy darabot. A bokszrajongók mindig is szerettek volna látni köztük egy harmadik összecsapást, és most úgy tűnik, hogy ez hamarosan létrejön.

Sport365.hu - Holyfield szerint jobban jár Tyson, ha nem üti őt meg

Újabb felvételek kerültek elő Evander Holyfield edzéseiről, és a korábbi nehézsúlyú bajnok rajongói attól tartanak, hogy nem olyan jó, mint a riválisa, Mike Tyson. Tyson volt az, aki először lelkesítette fel a szurkolókat a lehetséges visszatéréséről, amikor a hónap elején közétett a közösségi felületén egy edzésvideót, amiben azt állította, kész újra ringbe szállni pár jótékonysági mérkőzés erejéig.

Forrás: marca.com
Borítókép:Focus on Sport/Getty Images

Videók