Tyson Fury vs Oleksandr Usyk OFF

Az ukrán menedzsere megerősítette, hogy az április 29-i meccsről szóló tárgyalásoknak vége...


A Tyson Fury vs Oleksandr Usyk mérkőzés az ukrán menedzsere szerint lefújva. És azt mondja, hogy a Gypsy King a hibás ezért teljes mértékben.

A bokszrajongók visszaszámolták a napokat április 29-ig, amikor úgy tűnt, hogy Fury és Usyk között sikerült megegyezni. A páros mérkőzése egyesítené a nehézsúlyú divíziót. Az Egyesült Királyság végre otthont adott volna a boksztörténelem egyik legjobban várt csatájának.

A Fury és Usyk közötti tárgyalások hónapokig elhúzódtak, mire április 29-ét választották ki időpontnak. Úgy tűnik azonban, hogy a mérkőzés nem kerül megrendezésre, miután a duónak nem sikerült megegyezniük. Üsyk ügynöke, Egis Klimas szerint mindez Fury hibája.

„Akármennyi kompromisszumot is kötött Usyk, mindig többet kért tőle.”

Usyk most azt tervezi, hogy júniusban vagy júliusban kötelezően megvédi öveit. Ami Fury-t illeti, végre megpróbálhatja összehozni a brit Anthony Joshua elleni meccsét, aki április 1-jén Jermaine Franklin ellen bokszol. A promóter Eddie Hearn így nyilatkozott.

„AJ jól néz ki, de ideges vagyok. Az emberek azt mondják, hogy ez egy egyszerű mérkőzés Anthony Joshua számára, de egyáltalán nem az. Nézzük a tényeket, két vereségen van túl, amit Oleksandr Usyk ellen szenvedett el, de láttad AJ érzelmi oldalát a legutóbbi párharc után. Franklin tele van önbizalommal a Dillian Whyte elleni meccs után, és hirtelen 20 kilóval könnyebbnek is tűnik. Ez egy nagy pillanat Anthony Joshua karrierje számára, az emberek Deontay Wilder, Whyte, Fury elleni meccsekről beszélnek, de neki április 1-jén kell előbb nyernie.”

Borítókép: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images)

Videók