"Tyson Fury mentalitása és boksztudása elég jó ahhoz, hogy nyerjen Joshua ellen"

Usyk szerint minden adott Fury győzelméhez.


Oleksandr Usyk egy friss interjú során kifejtette, hogy Tyson Furynak megvannak a megfelelő tulajdonságai ahhoz, hogy legyőzze brit riválisát, a korábbi kétszeres világbajnok Anthony Joshuát.

Tavaly szeptemberben Usyk egyhangú pontozással nyert Joshua ellen, és megszerezte az IBF, WBO, WBA és IBO nehézsúlyú címeket. A következő hónapokban sor kerül a visszavágóra. A második mérkőzést eredetileg júliusra tervezték, de már augusztus a terv. Fury még áprilisban megőrizte WBC-címét Dillian Whyte ellen, akit a hatodik menetben ütött ki. Ezt követően Fury bejelentette, hogy várhatóan visszavonul az ökölvívástól. A „cigánykirály” azonban nem adta le a WBC-övet, és a legtöbben arra számítanak, hogy szembenéz a Usyk-Joshua párharc győztesével.

Usyk nagyon tiszteli Fury képességeit, és úgy gondolja, meg van benne minden, hogy legyőzze Joshuát.

„Azt kell mondanom, hogy Tyson Fury egy kiszámíthatatlan bokszoló. A mentalitása és boksztudása elég jó ahhoz, hogy nyerjen Joshua ellen. De ez boksz, így nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni, vagy hogyan fog végződni egy küzdelem. Várnunk kell, és meglátjuk” – mondta Usyk a The Sunnak.


A Joshua-Usyk visszavágóról a Joshuát edző, Robert Garcia is megszólalt. Azt, hogy a veterán edző mit mondott, elolvashatja az uncia.info-n.

Borítókép és fotók: Julian Finney/Getty Images

Videók